latest

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na hazır olun: “Şehirlerde egzoz kokusu yerine parfüm kokusu olsun!”

11 Eylül 2021

/ by Bisikletli Gazete

Süslü Kadınlar Bisiklet turu, kadınların toplumla etkileşim kurmalarına ve bisikletleriyle kamusal alanda görünür olmalarına katkı sağlamak amacıyla 19 Eylül, Pazar günü 30 ülke ve 150 şehirde gerçekleştiriliyor. Londra’da Trafalgar Meydanı’nda düzenlenecek etkinliğe bu yıl Londra Bisiklet Kulübü üyeleri de katılacak.



 

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2013’te, “Otomobilsiz Kentler Günü”nde bisikletin gündelik hayatta acil bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekmek ve kadınların daha fazla bisiklet kullanmalarını teşvik etmek amacıyla İzmir’de düzenlenen bir bisiklet turuyla ortaya çıkıyor. Güne “süslü kadınlar” deniyor, çünkü kadınların bisiklete bindiğini hem de süslenerek bindiğini göstermek bu organizasyonun gayelerinin başında geliyor.


Etkinliğin ilk defa organize edilme hikâyesi www.suslukadinlarbisikletturu.com/ sitesinde şu şekilde anlatılıyor: “Bu etkinlik Sema Gür tarafından Facebook etkinliği olarak açıldı ve kulaktan kulağa dolaşarak birçok kadına ulaştırıldı; bisiklet turuna tam 300 kadın katıldı. Kadınlar en güzel kıyafetlerini giyerek, bisikletlerini çiçeklerle ve kurdelelerle süsleyerek şehir merkezinde toplandı ve birlikte yavaş bir tempoda 3 km pedal çevirdikten sonra ‘şehirlerde egzoz kokusu yerine parfüm kokusu olsun’ konulu basın açıklamasını yaptılar.





Süslü Kadınlar Bisiklet turu kadınların toplumla etkileşim kurmalarına ve bisikletleriyle kamusal alanlarında görünür olmalarına katkı sağlamak amacıyla bu yıl yaklaşık 30 ülke ve 150 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. “Kadın sokağa çıkarsa dünya değişir!” sloganıyla bir araya gelecek olan kadınlar 19 Eylül Pazar günü hep birlikte pedallayacaklar.


Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun Londra ayağı bisikletçi Esra Kanat tarafından organize ediliyor. Londra Bisiklet Kulübü üyelerinin de katılacağı etkinlikte bisiklet severler Saat 2’de Trafalgar Meydanı’nda toplanacak. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'na katılmak isteyen Londra Bisiklet Kulübü üyeleri saat 11’de Britanya Alevi Federasyonu’nun yerleşkesinde yer alan Bisiklet Atölyesi’nde buluşacaklar.



Tura ilişkin hazırlanan rehberde şu ifadelere yer veriliyor:

  • Kıyafet: süslü, ateşli, muhteşem (kısaca sizi güzel, güçlü ve harika hissettiren her şey!)
  • Bisikletinizi süsleyin, kameralara poz verin ve yolculuk sırasında insanlara selam verin ve gülümseyin.
  • Tüm kadınları kapsayıcı olun ve bisiklete yeni başlayanlardan desteğinizi esirgemeyin.
  • Arkadaşlarınızı, akrabalarınızı ve kız kardeşlerinizi getirin ve onları da bu olağanüstü şenliğe ortak edin.
  • Tura katılmak için kayıt olmak gerekmemektedir.
  • Erkekler de tura başı çektikleri sürece değil bizimle birlikte yol aldıkları sürece tura katılabilirler.
  • Tura çocuklar da katılabilir.

  

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 

Tarih: 19 Eylül Pazar

Saat 2pm

Trafalgar Square


Londra Bisiklet Kulübü Toplanma Yeri:

Bisiklet Atölyesi

Churchfield Recreation Ground

Enfield, N9 9LE

Saat: 11 am

 https://www.facebook.com/Londrabisikletkulubu





Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan