latest

Enfield’ta NHS’ten hizmet alan Türkçe konuşan topluluk üyeleri için hasta katılım grubu kuruldu

06 Temmuz 2023

/ by Bisikletli Gazete

Türkçe konuşan nüfusun yoğun olduğu Kuzey Londra’nın Enfield bölgesinde, NHS’ten hizmet alan GP’ye kayıtlı hastalar için Türkçe hizmet veren Hasta Katılım Grubu kuruldu.

 


İngiltere'de Ulusal Sağlık Servisi (NHS) tarafından hastaların sağlık sistemine erişimini kolaylaştırmak amacıyla Hasta Katılım Grupları (PPG- Patent Participation Group) uzun süredir hizmet vermekteydi. Türkçe konuşan toplumun yoğun olarak yaşadığı Enfield bölgesinde Hasta Katılım Grubu, Türkçe olarak da hizmet vermeye başladı.

Türkçe konuşan toplumun sağlık hizmetleri konusunda daha fazla söz hakkı sahibi olmasını kolaylaştıracak olan Turkish PPG’nin kurulmasını sağlayan bir NHS yetkilisi bu konudaki sorularımızı cevapladı.

PPG yani Hasta Katılım Grubu nedir?

İngiltere'de bütün doktor muayenehanelerinde (GP) hastaların görüş ve düşüncelerinin paylaşıldığı bir Hasta Katılım Grubu (PPG) bulunmaktadır.

PPG, aldığınız tüm sağlık hizmetleri ve muayeneyle ilgili konuları görüşmek üzere düzenli olarak bir araya gelen bir grup hastadan oluşmaktadır. Grup, sunulan hizmetler hakkında geri bildirim sağlamak ve geliştirebilecek yollar önermek için doktorlar ve personellerle yakın işbirliği içinde çalışmaktadır.

Hasta Katılım Gruplarına kimler katılabilir?

PPG, muayenehanelere kayıtlı olan tüm hastalara açıktır. Her yaştan ve her kesimden hastanın katılımını ve görüş ve deneyimlerini paylaşmasını memnuniyetle karşılamaktadırlar. Katılmak için herhangi bir özel beceri veya niteliğe ihtiyacınız yok, sadece katılmaya ve katkıda bulunmaya istekli olmanız yeterli.

Hasta Katılım Gruplarının çalışmaları nelerdir?

Grup, genellikle ayda bir kez olmak üzere düzenli olarak toplanır ve toplantılara grubun bir üyesi başkanlık eder. Toplantılar tüm PPG üyelerine açıktır ve ilgilendikleri konuları tartışmak, mahalle doktorları ve klinikler hakkında geri bildirim sağlamak, eleştiri ve önerilerde bulunmak için bir fırsattır.

Okurlarımız Türkçe Konuşan Hasta Katılım Grubuna nasıl katılabilirler?

Bize email üzerinden enfieldturkishppg@gmail.com

ya da 07930423722 numarasından sms yada WhatsApp üzerinden mesaj ile yada arayarak bilgi alabilirsiniz. 

 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan