latest

Londra'nın nakliyecisi: Troy Removals

22 Aralık 2020

/ by Bisikletli Gazete

 

Taşınma işi; eşyaların toplanması, paketlenmesi, mobilyaların sökülmesi, taşınma ve yerleşme derken oldukça zor ve zahmetli bir iştir. Troy Removals, “taşınmak artık çok kolay” sloganıyla Londra’da yaşayan Türkçe konuşan topluma yönelik taşınma hizmeti veriyor.





 Troy Removals, yaklaşık beş yıldan bu yana Londra’da ev ve ofis taşıma hizmeti veriyor. Şirketin direktörü Mehmet Polat ile taşımacılık hakkında sohbet ettik.

 Taşımacılık hizmeti vermek nereden aklınıza geldi?

Daha önce taşımacılık işinde işçi olarak çalışıyordum. Sonra bu işi yapabileceğimi gördüm ve beş yıl önce şirketimi kurdum. Beş yıldır bu hizmeti veriyorum ama daha öncesinde de taşıma sektörüne ilişkin bir tecrübem var. Bu işe başlarken de yaklaşık iki yıl ön araştırma yaptım.

 Taşınma işi çoğu kişi için çok zahmetli bir iş çünkü hem öncesinde hem de sonrasında birçok şeye dikkat etmek gerekiyor. Evini taşıyacak kişiler öncelikle neye dikkat etmeli?

Bizim aslında tam da bunun için varız. Bu yüzden sloganımız da “taşınmak artık çok kolay.” Çünkü sürecin başından sonuna kadar bütün işlemleri gerçekleştiriyoruz. Paketlemeden, hassas eşyaların güvenli bir şekilde toplanması, mobilyaların sökülmesi, eşyaların taşınması ve montajı kısacası bütün taşınma süreci bizim sorumluluğumuzda gerçekleşiyor. Ama taşınmanın daha hızlı olması için taşınacak kişilerin paketlemelerini daha önceden yapabilirler. Çoğu kişi yapıyor ama yine hatırlatmakta yarar var; kolilerin üzerine basit ifadelerle içinde ne olduğu yazılırsa, yeni eve ya da ofise yerleşirken bu kişilere zaman kazandıracaktır.

 Muhtemelen evlerin büyüklüğüne ve eşyaların fazlalığına göre taşınma süreci zaman alıyordur? Ortalama bir evi ne kadar sürede taşıyorsunuz?

Ortalama üç-dört saat zaman alıyor. Ama paketleme de olursa bu altı yedi saat bazen uzaklığa göre 12 saat de sürebiliyor. Bazen oda sayısı az olabiliyor ama eşya çok fazla olabiliyor. Bizim için bunlar sorun olmuyor.



 Hassas ve kırılacak eşyalar oluyor. Bunları taşırken sigorta yapıyor musunuz?

Sigortamız var. Eşyalar için taşıma sigortası yapıyoruz. Bir de eşyaların zarar görmemesi için elimizde bütün materyaller mevcut.

 Mobilyaların montajını da yapıyor muşuz?

Tabii mobilyaların sökülmesi ve taşındıktan sonra da takılması işlemini özenle gerçekleştiriyoruz. Bunun için de ayrı bir ücretlendirme oluyor. Sökme - takma işine normalde başka firmalar çok fahiş fiyatlar isterken biz makul ücretlerle bu işlemi gerçekleştiriyoruz. Bu işlemi de bu konuda tecrübeli, uzman bir arkadaşımız yapıyor.

 Kaç kişilik ekiple bu işi yapıyorsunuz?

Bu da evin ya da ofisin büyüklüğü, eşyanın durumuna göre değişiyor. Bazen müşteriler de ekstra eleman talep edebiliyorlar. Normalde iki kişiyle taşıma işlemini gerçekleştiriyoruz. Müşterinin talebi durumunda 3-4 kişilik ekiplerle de bu işi yapıyoruz. Ona göre fiyat değişse de bu sefer de süre kısalıyor.

 Fiyatları nasıl belirliyorsunuz?

Yine aynı faktörler devreye giriyor; yani ne kadar eşya var, ne kadar zaman alıyor ve ne kadar uzaklığa taşınacak. Örneğin küçük bir eşyayı birkaç millik mesafeye otuz pounddan başlayan fiyatlarla taşıyoruz. Ama birkaç eşya varsa eşya fiyat da ona göre artıyor.

Taşınmalarda saat ücreti üzerinden taşınmayı gerçekleştiriyoruz. Minimum üç saat olmak kaydıyla 85 pounddan başlıyor saat ücreti. Uzun zamandır bu işi yapıyorum, Londra için bu verdiğimiz fiyat gerçekten piyasanın çok altında bir rakamdır. İngiliz firmaları tek bir eşyayı 120-150 pound arasında taşıyorken, ben bizim topluma hizmet etmek için onları zorlamayacak bir fiyat belirliyorum. Veya öğrencilerin çok fazla eşyası olmadığı için onlara daha uygun fiyatlar vermeye çalışıyoruz.

 Son olarak sadece Londra içinde mi hizmet veriyorsunuz?

Şirketimizin merkezi Londra’da ama Birleşik Krallık’ın her yerine hizmet veriyoruz. Londra’dan İskoçya’nın bir ucuna Abeerden’a kadar gidiyoruz. Önümüzdeki yıllarda servis alanımıza bütün Avrupa’yı da katmayı planlıyoruz.

Troy Removals

📞07428 789971

http://troyremovals.co.uk/

Facebook: facebook.com/Troyremovalslondon

Instagram: https://www.instagram.com/troyremovals/

Twitter: https://twitter.com/troyremovals







Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan