latest

“Dijital ortamda olmayan firmalar ayakta kalamaz”

10 Şubat 2021

/ by Bisikletli Gazete

Günümüzde dijital teknoloji hayatımızın ve işlerimizin her alanına hakim olmuş durumda. Firmalar zamanın ruhuna ayak uydurabilmek için kişiselleştirilmiş yazılım uygulamalarını işlerine entegre ediyorlar. İşletmelere bu konuda destek olan NorthWestTech şirketinin direktörü Burak Mutioglu ile web sitesi tasarımından mobil app uygulamalarına kadar yaptıkları işler hakkında konuştuk.

 

                             Burak Mutioğlu


Ankara Anlaşmalı Burak Mutioğlu tarafından kurulan NorthWesTech şirketi web sitesi  tasarımı dışında müşteri talepleri doğrultsun da CRM, ERP, Otomasyon, Mobil App gibi yazılımlar yapıyor. Şirketin kurucusu Burak Mutioğlu ile çalışmaları hakkında konuştuk.

 

Sizi İngiltere’ye hangi rüzgâr attı, öncelikle göç hikâyenizden kısaca söz eder misiniz?

Öncelikli olarak Türkiye’de ki ekonomik krizlerin bir türlü bitmemesi bizi göç etmeye zorladı diyebilirim. Gerek sektörel gerekse sosyo-kültürel bozulmalar, bizi yeni arayışlara sevk etti. Ankara Anlaşması yoluyla İngiltere’de kolayca kendi şirketimizi kurabiliyor olmak geleceğimiz için yeni planlar yapabilmeme olanak sağladı.

 

Sektöre ilişkin tecrübenizden biraz söz eder misiniz?

Uzun yıllar büyük şirketlerde, kurumsal çözümler üzerine çalıştım. Çalışırken aynı zamanda bireysel olarak, müşteri isteklerini birebir yansıtan büyük ve küçük çaplı projeler de geliştirdim. Bireysel müşterilerim için (e-ticaret, WebRtc, Mobil App, vb.) proje ve uygulamaları burada da geliştirmeye devam etmek istiyorum. Kurumsal tarafta ise, global firmaların (CRM, ERP ve Otomasyon) projelerinde yer aldım.

Bizim için kazanılan paradan çok müşterimizin ne kadar mutlu ayrıldığı önemlidir. Bu yüzden küçük ve büyük fark etmeksizin, her bir müşterimiz ile aynı ilgi ve aynı özveri ile severek ilgileniyoruz. İşin başlangıcından sonuna kadar her noktasında en iyi işi çıkarttığımıza emin olarak, tam müşteri memnuniyeti ile teslim ediyoruz. Covid-19 salgınının gösterdiği gibi e-ticaret ve online platformlar günümüz dünyasının yadsınamaz bir gerçeğidir.

 

İşletmeler ticarî web sayfalarını hazırlarken nelere dikkat etmeliler? İyi hazırlanmış bir web sayfası işletmelere ne gibi avantajlar sağlar.

Öncelikle görsellik olarak şirket ruhunu yansıtan ve mobil cihazlar ile %100 uyumlu uygulamalar geliştirilmeli. Eğer e-ticaret üzerine bir sistem kuruluyorsa, ürünlerin resimlerinden açıklama alanlarına, yorum ve puanlama sisteminden kullanıcı sayfalarının tasarımlarına kadar en ince ayrıntılara özen gösterilmeli. Ek olarak sitenin ve şirketin görünürlüğünün arttırılması için SEO işlemlerine (Arama Motoru Optimizasyonu) dikkat edilmelidir.

Her işletmenin nasıl, faaliyet alanı, ürünleri, müşteri profili farklıysa yapılan tasarımın da bu farklılıkları göz ederek gerçekleştirilmesi gerekir. Biz NorthWesTech olarak öncelikle müşterimizin tam ihtiyaçlarını anlayarak bu ihtiyaçları karşılayacak en optimum çözümü sunabilmek için, işini ve ihtiyaçlarını analiz ederek projeye başlıyoruz.

 


Müşterilerinize verdiğiniz hizmetleri kısaca sıralar mısınız?

Asıl uzmanlığımız, büyük ölçekli şirketlerin var olan veya potansiyel müşterileri ile kurdukları ilişkileri en verimli ve etkin bir şekilde sürdürmelerini sağlamak.  Bunun yanı sıra iş süreçleri arasında veri akışı sağlamalarına olanak tanıyan ya da baştan sona bir üretim sürecini takip edip en ince ayrıntısına kadar planlamasını yapabilecekleri profesyonel yazılımlar geliştiriyoruz. Ayrıca uygun bütçe ile profesyonel iş arayan müşterilerimiz için, (Domain + Design + Logo + SEO + Advertising) gibi paketlerle, yönetimi ve kullanımı kolay kullanıcı dostu admin panelleri ile yapılmış projeler hazırlıyoruz.

-        CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi)

-        ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması)

-        Otomasyon

-        E-Ticaret

-        Kurumsal Kimlik (Şirket ismi, Şirket logosu, Şirketi temsil edecek görseller)

-        Sosyal Medya Danışmanlığı

-        Dijital Reklam Danışmanlığı (Google Ads & Facebook Ads)

 

Son olarak fiyatlarınızdan ve teslim süresinden söz eder misiniz?

Fiyat skalamız ve teslim süremiz tabii ki yaptığımız işin büyüklüğüne göre değişiyor. Hazır yapılarda (WordPress, Shopify, Wix, vb.) belli bir süre için £249.50 ile £5249.50 arasında ve teslimat ise bir ile iki hafta arasında seyretmektedir. Özelleştirilmiş veya büyük projeler için ise, görüşerek analizi çıkarıldıktan sonra, adam / gün üzerinden hesaplama yapılacaktır.

 

Home Page - NWTBusiness

www.northwestech.co.uk

07307 062038

 

* Bu röportaj ilk defa 5 Şubat 2021 tarihinde Olay Gazetesi'nde yayınlanmıştır. 

 

 

 

 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan