latest

Day-Mer'de Renkli Resimli Felsefe Söyleşileri Fransız ressam Daumier ile sürüyor...

07 Aralık 2021

/ by Bisikletli Gazete

Aydın ÇUBUKÇU’nun büyük ilgi gören "Renkli Resimli Felsefe Söyleşileri"nin bu haftaki konuğu Fransız ressam Honoré Daumier. 


Aydın Çubukçu ile Renkli Resimli Felsefe Söyleşileri etkinliğinin bu haftaki konuğu Fransız ressam   Honoré Daumier. Çubukçu SANAT YA DA POLİTİKA başlığıyla, Daumier’in sosyal ve politik hayata ilişkin üretimlerini inceleyecek.

Ressam Honoré Daumier’un eserleri ve yaşadığı döneme dair söyleşi 7 Aralık 2021 tarihinde  akşam saat 18:00’de, North London Community House'ta gerçekleştirilecek.


Adres: 22 Moorefield Rd, N17 6PY, London


Honoré Daumier (26 Şubat 1808,  – 10 Şubat 1879,, Fransız ressamheykeltıraşkarikatürist ve baskı resim sanatçısıydı. Çoğu eserinde, 19. yüzyıl Fransa'sındaki sosyal ve politik hayata ilişkin eleştiriler mevcuttu. Çok üretken bir sanatçı olan Daumier 4000'in üzerinde taş baskı resim üretti. Politik kişilere dair karikatürleri ve yurttaşlarının davranışlarına ilişkin eleştirileriyle tanındı. Ressamlığının değeri ise, ölümünden sonra anlaşıldı. Daumier bugün 19. yüzyılın en büyük Fransız ressamlarından biri olarak kabul ediliyor. (Kaynak Wikipedia). 


👉DAY-MER FACEBOOK SAYFASI



Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan