latest

Zincir Kıran Kadınlar, BİSİKLET KADINLARI ÇALIŞTAYI ile kadınları mikrofon başına çağırıyor!

24 Şubat 2022

/ by Bisikletli Gazete

Zincir Kıran Kadınlar Topluluğu'nun "biz yapmazsak kimse yapmıyor" mottosuyla başlattığı "Bisiklet Kadınları Çalıştayı" bu yıl 5-6 Mart tarihlerinde Kadıköy, Rasimpaşa'da gerçekleştirilecek. 

Yükleniyor: 371712/685580 bayt yüklendi.
"" yüklenemedi. Invalid response: Unexpected token < in JSON at position 0
"" yüklenemedi. Invalid response: Unexpected token < in JSON at position 0


Kadıköy merkezli bir bisiklet kadın dayanışma grubu olan “Zincir Kıran Kadınlar Topluluğu” 2019 Ocak’tan beri faaliyetler gerçekleştiriyor. Yakın zamanda dernekleşen grup, bugüne kadar 70 kadına “Bisiklet Elçisi” sertifikası ve 330’dan fazla kadına da ücretsiz bisiklet dersi verdi. Zincir Kıran Kadınlar (ZKK) Türkiye’nin birçok şehrinde (Ankara, Bursa, Kırklareli, İzmir, Muğla, Van, Çanakkale) kadınları güçlendiren bisiklet turları düzenliyor. 2021’de ilk kez gerçekleşen 24 saat yarışına katılan ZKK ekibi ikincilik kazanarak “kadınların yarış platformlarında da sayıca artması gerektiğinin” önemini vurguluyor. Topluluk, “Zincir Kıran Çocuklar Projesi”yle koruma altındaki çocuklara yönelik de etkinlikler gerçekleştiriyor. ZKK bu yıl, Türkiye’nin 7 bölgesindeki 7 şehrinde ücretsiz bisiklet eğitimleri verecek.

İlk kez 2019 yılında “biz yapmazsak kimse yapmıyor” mottosu ile başlayan BİSİKLET KADINLARI ÇALIŞTAYI ise kadınların bisiklet konusunda birer uzman ve konuşmacı olabildiğini kanıtlamak amacıyla 3 senedir 30 kadına mikrofon uzattı. Dinleyici olarak kadın ve erkeklerin davet edildiği çalıştaylarda konuşmacılar 15-20dk boyunca kendi bisiklet deneyimlerini ve zincir kıran hikâyelerini paylaşıyorlar, 5-10dk boyunca ise seyircilerin sorularını cevaplıyorlar. 2021 itibariyle çalıştaya katılamayan izleyiciler için instagramdan canlı paylaşılıyor.

https://instagram.com/zincirkirankadinlar

Bu sene Kadıköy Rasimpaşa’da 5 Mart Cumartesi günü “Alengirli Atölye” 6 Mart Pazar günü “Koli Art Galeri” salonlarında #yoldakikadinlar” konu başlığı ile davet edilen 8 kadın konuşmacıyı ağırlanacak. Çalıştayda konuşmacılar Sezen Altun (Doğaya Kaçış App) Mine Erkan (Önce Kadınlar) İrem Çağıl (Sinek Sekiz) Dilara Ceren Duran (Kilimanjairo Tırmanışçısı) Büşra Öztürk (Parmak Çoraplı Kız) Elif Uzer (Güney Amerika Gezgini) Bengi Baytekin (Dünyanın Durakları) Hande Karaca (Pandemide Bisikletle Hindistan) konu başlıkları altında kendi yol deneyimlerini paylaşacaklar.

Çalıştay kapsamında 5 Mart günü 10:00-13:00 arası 5 konuşmacının ağırlaması 14:00-17:00 arası ise Sevinçli Şeyler Atölyesiyle “Bisiklet Çantası Dikim Atölyesi yapılması, 6 Mart günü ise 09:00-10:00 sabah sürüş atölyesi yapılması (Bostancı-Kadıköy) 10:30-12:00 arası 3 konuşmacının ağırlanması ve 14:00-17:00 ise Heybeliada’ya Rahmi Gürpınar Köşkü sürüşü düzenlenmesi şeklinde faaliyetler gerçekleştirilmesi planlanıyor.

5 Mart Cumartesi günü- Sınırlı Katılımcı Sayısı: 20 kişi (ücretsiz)

5 Mart Cumartesi günü Atölye – Sınırlı Katılımcı Sayısı: 5 kişi (ücretli 250TL)
6 Mart Pazar günü – Sınırlı Katılımcı Sayısı: 20 kişi (ücretsiz)

6 Mart Pazar günü- Sabah sürüş Katılımcı Sayısı: Sınırsız (ücretsiz)

 

KATILIM İÇİN BAŞVURU FORMU:
https://bit.ly/3HadIZT





Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan