latest

BM'den bisiklet kullanımını teşvik etme kararı

16 Mart 2022

/ by Bisikletli Gazete

 BM Genel Kurulu'nun 193 üyesi, iklim değişikliğiyle mücadelede bisiklet kullanılmasının teşvik edilmesine ilişkin kararı onayladı.



BM iklim değişikliğiyle mücadele için bisiklet kullanımının artırılması konusunda daha aktif bir tutum içerisine girme kararı aldı. Türkmenistan'ın önerdiği karar BM Genel Kurulu’nda oybirliğiyle kabul edildi.

“Bisikletin toplu taşıma sistemlerine, kırsal ve kentsel ortamlara, gelişmiş ülkelere ve gelişmekte olan ülkelere entegrasyonunun gerekliği üzerinde durulan kararda, bisiklet kullanımının teşvik edilmesi ve yol güvenliğinin artırılmasına da vurgu yapıldı.

“İklim kriziyle mücadelede; sera gazı emisyonlarının azaltılması da dahil olmak üzere sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için” bisikletin daha yaygın olarak kullanılmasını teşvik etmek BM’nin önümüzdeki dönemdeki önemli gündemlerinden biri olacak.

Bu kararla üye devletler “bisiklet değişim hizmetleri de dahil olmak üzere kalkınma stratejileri yoluyla ve mümkün olduğunda ulusal, bölgesel ve uluslararası programlarda ve kalkınma politikalarında” bisiklet kullanımına özel dikkat göstermeye davet edildi. 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan