latest

Londra Bisiklet Kulübü bisiklet eğitimlerini yaygınlaştırıyor

12 Mayıs 2022

/ by Bisikletli Gazete

 Londra Bisiklet Kulübü, Enfield ve Tottenham’da devam eden bisiklet eğitimlerine ek olarak İngiltere Alevi Kültür Merkezi (İAKM) ve Cemevi bünyesinde Wood Green de eğitimlere başlıyor.   

                                                                             


            


 

Çalışmalarına 2019’da başlayan ve kısa sürede birçok önemli bisiklet etkinliğine, eğitim çalışmalarına, bisiklet tamirine ve turlarına imza atan Londra Bisiklet Kulübü, geçtiğimiz aylarda kısa sürede yaptığı bu başarılı faaliyetler nedeniyle 10 binden fazla aktif üyesi bulunan London Cycling Campaign tarafından “bisikletçiliği geliştirenler” dalında birincilikle ödülüne layık görülmüştü.

 Londra Bisiklet Kulubü, bisiklet eğitimlerini Enfield’de bulunan Britanya Alevi Federasyonu’nun (BAF) yerleşkesinde ve Tothenham bölgesinde bulunan Gik-Der’de veriyor. Kulübün yöneticilerinden Sibel Maden ile yakın zamanda Wood Green bölgesinde bulunan İAKM ve Cemevi bünyesinde başlayacak olan bisiklet eğitim çalışmaları hakkında konuştuk.

Neden Bisiklet?

Bisiklet insanın ruhuyla bütünleşen beden sağlığının yanı sıra psikolojik olarak da insana iyi gelen, özgürleştiren, doğa dostu, ekonomik, insanları sosyalleştiren bir ulaşım aracıdır. Yaşadığımız dönemde dünyamızın tam da ihtiyacı olan bir ulaşım şeklidir.

Bisiklet eğitimleri nerede veriliyor? 

Temel bisiklet eğitimlerimizi trafiğe kapalı alanlarda, genellikle de kurumlara yakın olan boş parklarda veriyoruz. Daha sonra da ara sokaklarda eğitimler devam ediyor. Eğitimler Kuzey Londra’nın Enfield ve Tottenham bölgelerinde veriliyordu çok yakında Wood Green’de de bisiklet eğitimlerine başlıyoruz.

Eğitimlere katılanların bisikletinin olması gerekiyor mu? 

Hayır gerekmiyor. Eğitimler için biz size bisiklet temin ediyoruz. Eğer dilerseniz kendi bisikletinizi de getirebilirsiniz. 

Bisiklet kullanmayı hiç bilmeyen bir insan ne kadar sürede bisiklet sürmeyi öğreniyor? 

Ortalama 4 saatlik bir eğitimle öğrencilerimiz bisiklet sürmeye başlıyorlar. Sonrasında daha fazla pratik yaparak bizimle birlikte bisiklet yollarında ve parklarda kısa turlar ve eğitimlere katılarak zamanla daha fazla deneyim kazanarak bisiklet sürmeyi öğreniyorlar.

Eğitimlerde ne öğretiliyor? 

Londra Bisiklet Kulübünün tecrübeli eğitmenleri size en temel bilgileri öğretmekle başlıyor. Temel ders programımız (Bikeability Level 1) şu şekilde:

-        Bisikleti tanıtma 

-        Bisikletle yürüme ve fren kullanımı 

-        Denge-Kalkış-Duruş -Dönüş

-        Ani fren yapma 

-        Vites değiştirme 

-        El sinyali verme 

 



Londra Bisiklet Kulübü bu eğitimlerle neyi amaçlıyor?

Açıkçası bisiklet kültürünün kendi toplumumuzda da yaygınlaşması için hep birlikte bir misyon üstlendik, ona uygun aktiviteler, eğitimler yapıyoruz, yeni projeler üretiyoruz, insanları bisiklet kullanmaya teşvik ediyoruz.

Bisiklet projelerinizden bahseder misiniz?

Evet tabii ki…  Geçtiğimiz dönem düşük gelirli göçmen kadınlara 32 adet bisiklet bağışladık, yanında kask, ışık, yelek gibi ekipmanları sağladık. Bisiklet eğitimleri vermeye devam ettik. Daha sonrasında bir Alman bisiklet firmasının da desteği ile 60’a yakın yeni bisikleti çeşitli toplum merkezlerine, okullara, NHS hastanesine ve bir sanat merkezine bağışladık. Bisikletin daha fazla yaygınlaşmasına yönelik ücretsiz bisiklet tamirleri ve tamir atölyesi ve düzenli turlar düzenleyerek bisiklet kullanımını teşvik ediyoruz. “Community Partnership” ortaklığı yaptığımız London Cycling Campaign (LCC) ile birlikte çalışarak aktif kampanyalar yürüyoruz. LCC kadın örgütlenmesinde de aktif rol alıyoruz.

Londra Bisiklet Kulübü ve eğitimlerle ilgili kiminle iletişime geçilmesini tavsiye edersiniz?

Bize sosyal medya üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz ya da aşağıdaki numaralardan bisiklet eğitimleri ile ilgili bilgi alabilirsiniz.




Londra Bisiklet Kulübü

07917343007

 

Britanya Alevi Federasyonu (Enfield)

020 8245 8482

 

Gik-Der (Tottenham)

07501394084

 

IAKM ve Cemevi (Wood Green)

02038873551

 

Sosyal Medya hesaplarımız

Facebook: @Londrabisikletkulubu

Instagram: @londrabisikletkulubu

Twitter: @LondonCyclingC3

Email: info@londoncyclingclub.org

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan