latest

Londra'da metro çalışanları greve çıkıyor

02 Haziran 2022

/ by Bisikletli Gazete

 Binlerce Londra metro istasyonu çalışanı, Kraliçe'nin Platinum Jübile'sinin ardından 6 Haziran pazartesi günü greve hazırlanıyor.





 Tube Sendikası RMT, Transport for London’ı (TfL) 600 çalışanını işini kaybetme tehdidiyle karşı karşıya bıraktığı için 6 Haziran, pazartesi günü grev çağrısı yaptı.

Sendika Genel Sekreteri Mick Lynch yaptığı açıklamada: "TfL, Londra Metrosu'nda çalışan 600 kişiyi işten atmaya hazırlanıyor, sendika olarak bunu kabul etmemiz mümkün değil” dedi.  

İstasyon personelinin Londra’daki halkın seyahati için gece gündüz çalıştığını dile getiren Mick Lynch, personelin terör saldırıları sırasındaki kahramanlıklarını hatırlatarak “İşten çıkarma gibi kolay bir yola başvurmak yerine, TfL ve Belediye Başkanı Sadiq Khan neden hükümete daha fazla fon sağlaması için baskı yapmıyor?” diye sordu.  

Metro çalışanlarının 24 saatlik grevi 6 Haziran'da saat 12.01'de başlayacak. Greve RMT’nin 4 bin üyesinin katılması beklenirken, bu durumda 1. bölgedeki çoğu istasyonun kapanabileceği tahmin ediliyor. Mart ayındaki iki grevde, 200 istasyon kapanmış, TfL 13 milyon sterlinlik gelir kaybına uğramıştı. RMT ayrıca 3 Haziran - 10 Temmuz arasında fazla mesai yapmayacaklarını duyurdu.

Tfl’in baş işletme görevlisi Andy Lord ise bu grevi “gereksiz” olarak nitelendirirken bunu Kraliçe’nin jübilesine ilişkin olarak bir tehdit olarak yorumladı. Andy Lord, "RMT bu gereksiz eylemi gerçekleştirirse, kesintileri en aza indirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

TfL finansal sorunları gerekçesiyle işten ayrılan veya emekli olan personelin yerini ve bazı mevcut açık pozisyonları doldurmayarak yüzlerce kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan