latest

“Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Ötekiler ve Seçimler” başlıklı söyleşi Pazar günü Che-Men Kafe’de

30 Mart 2023

/ by Bisikletli Gazete

Stoke Newington’da bulunan Che-Men Kafe, 2 Nisan, Pazar günü “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Ötekiler ve Seçimler” başlıklı söyleşiye ev sahipliği yapacak. Kürt hareketinin önemli isimlerinden Osman Baydemir'in ve yazar Kadir Akın’ın konuşmacı olarak katılacağı söyleşinin moderatörlüğünü yazar Koray Düzgören yapacak.




Londra’da gerçekleştirilen birçok kültür-sanat etkinliğine ev yapmaya devam eden Che-Men Kafe’de 2 Nisan, Pazar günü “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Ötekiler ve Seçimler” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirilecek. Kürt siyasetçi Osman Baydemir ve yakın zamanda “Saklı Tarihin İzinde, Osmanlı’da Modernleşme, Anayasa, Sosyalizmin Kökleri ve Ermeni Vekiller” kitabını yayımlayan, yazar Kadir Akın’ın konuşmacı olarak katılacağı söyleşi saat 19:00’da başlayacak.

OSMAN BAYDEMİR KİMDİR?

Bir süredir Londra’da yaşayan Osman Baydemir,  2004-2014 yılları arasında Halkların Demokritik Parti’nden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. 3 Kasım 2022 seçimlerinde DEHAP'tan milletvekili adayı oldu; ancak parti barajı geçemediğinden seçilemedi. Diyarbakır Barosu, Toplumsal Hukuk Araştırma Vakfı üyelikleri yanı sıra Göç ve İnsani Yardımlaşma Vakfı ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı kurucu üyesidir. Kapatılan DTP'den sonra Barış ve Demokrasi Partisi'ne geçen Baydemir hakkında yüzlerce soruşturma açıldı. BDP'nin kendini feshetmesiyle HDP'ye geçen Baydemir, Haziran 2015 seçimlerinde HDP Şanlıurfa 1.sıra milletvekili adayı olarak gösterilmiş ve seçilmiştir.

KADİR AKIN KİMDİR?

Saklı Tarihin İzinde kitabının yazarı Kadir Akın ise anlatı, günlük, seyahatname, araştırma, inceleme ve edebiyat alanlarında yazıları ve kitapları bulanan bir yazardır.

Yazarın, “Saklı Tarihin İzinde” kitabına ilişkin olarak HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan şunları söylemiştir: “Saklı Tarihin İzinde Osmanlı Meclis-i Mebûsan’ında Ermeni milletvekillerinin mücadelesini anlatıyor. Ermeni milletvekillerinin mecliste yalnızca Ermeni halkının değil, tüm Osmanlı halkının haklarını savunduğunu ve mağdurların sözcüsü olduklarını çarpıcı örneklerle ortaya seriyor.” 

KORAY DÖZGÖREN KİMDİR?

Koray Düzgören, Kurumlar, Örgütler, Derin Siyaset, Siyaset - Politika, Türkiye Siyaseti kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. Çeteden Özür Diliyoruz kitabının yazarıdır. Koray Düzgören kitapları; Çınar Yayınları aracılığıyla kitapseverlerle buluşmuştur. Yazar,  Artı Gerçek adlı internet sitesinde yazıları yayınlanmaktadır.

 

Yer: Che-men Cafe, Londra

📆Tarih: 2 Nisan Pazar

⏰Saat: 19:00

📍 Adres: 85 Stoke Newington Rd, London N16 8AA

 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan