latest

Birleşik Krallık'tan Türkiye'ye aktarmalı gitme yöntemi

23 Şubat 2021

/ by Bisikletli Gazete

Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki seyahat kısıtlamaları devam ediyor. İşte acil olarak Türkiye’ye gitmek zorunda olanlar için Birleşik Krallık’tan Türkiye’ye başka ülkeler üzerinden gitme yöntemi.

 


Öncelikle Birleşik Krallık’tan Türkiye’ye gitmeniz için iki defa PCR testi yaptırmanız gerektiğini hatırlatmak isteriz. Seyahatlerde NHS’in yaptığı Covid -19 testleri maalesef geçerli değil. Bunun için ücret karşılığında özel kliniklere test yaptırmak zorundasınız. (Şimdi üç kere “yaşasın kapitalizm!” diye bağıralım lütfen!)

 

Bu işte bol para olduğunu gördüklerinden olsa gerek PCR testi yapan kliniklerin sürüsüne bereket. Astronomik fiyatlar havada uçuşuyor. Bunun için £ 350 isteyen klinikler bile var!


Şimdi adım adım, en hesaplı ve güvenli bir şekilde Türkiye’ye gitme yöntemini açıklayalım.

 1.AŞAMA: Wizz Air’den Ukrayna’nın Lviv kentine bir uçak bileti almak. Dileyenler Kiev’e de alabilir ancak eğer Türkiye yönüne uçuşunuz Pegasus ile olacaksa, doğrudan uçuş olmadığını, Ankara üzerinden aktarmalı gideceğinizi hatırlatalım. Bu arada Türkiye ile Ukrayna arasında vize bulunmadığı için T.C. vatandaşları bu ülkeye sorunsuz olarak girebilir.

https://wizzair.com/

 

2. UK’DE PCR TESTİ YAPTIRMAK: Sözünü ettiğimiz gibi test fiyatları oldukça yüksek. Bizim önerimiz Oxford Street’teki Life Pharmacy. Burada 100 pounda uçuşunuzdan bir gün önce test yaptırabilir, sonucu mail yoluyla alabilirsiniz.

oxst@lpharmacy.co.uk, https://www.pcrtester.com/

 

3. COVİD – 19 SİGORTASI YAPTIRMAK: Maalesef Ukrayna’ya girdikten sonra size PCR testinin yanı sıra sigorta da soracaklar. Ancak gözünüz korkmasın 3-4 pound karşılığında bu sigortayı aşağıdaki linkten online olarak yaptırabilirsiniz.

https://tinyurl.com/y7dezn45

  

4. LVİV’DE KALACAK YER: Lviv’de en az bir gün konaklamanız gerekmektedir. Lviv, çok kültürlü, harika bir ortaçağ şehridir. Şehirde birçok butik otel var. Örneğin Jam Hotel Hnatyuka Lviv'de meydana çok yakın konforlu bir otel, geceliği kahvaltı dahil 20 pound civarında. Booking'ten rezervasyon yapabilirsiniz.

https://tinyurl.com/y6usdjjy

 

 5. LVİV’DE PCR TESTİ YAPTIRMAK: Maalesef Lviv’de de 24 saat içinde sonuç alacağınız test yaptırmak zorundasınız. Burada da fiyatlar havada uçuşuyor. Ancak aşağıdaki adresten sonucunuzu 24 saat içinde mail yoluyla alacağınız bir testi yaklaşık 30 pound civarında yaptırabilirsiniz. Burası otele de yürüme mesafesinde.

https://salutas.site/contacts/

 

6. TÜRKİYE UÇUŞU: Lviv’den Türkiye’ye THY ve Pegusus uçuyor. Bu firmalardan uçuş biletinizi alabilir, bir gün Lviv’de konakladıktan sonra Türkiye’ye uçabilirsiniz. Bu arada Lviv’de restoranların, kafelerin ve barların açık olduğunu hatırlatalım.

 



 

*Bu yazı bir deneyim paylaşımı olup yaşanacak herhangi bir aksaklıkla ilgili sorumluluk almayacağımızı belirtmek isteriz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan