latest

Birisini, başka birisini unutmak üzerine...

28 Mart 2021

/ by Bisikletli Gazete

Dünkü benle çarşamba akşamının planını yapan ben arasındaki farkı ortaya koymak için bu başlığı koydum yazıya… İstisnai durumlar hariç, tabii ki insan o kadar hızlı değişimler yaşamıyor. Biz yıllar önce başka bir şehirde bıraktığımız adamdan söz edeceğiz.



Kandela Vivo

Yüzme bilmeyen hayaller suya düşünce boğulabilirdi ama benim hayallerimin hep bir can simidi olmuştur. Bu beş yıl evvel hayalini kurduğum hayat değil çünkü o yok. On yıl önce kurduğum hayallerimin merkezinde olan kişi de gitti ve beni o zaman olduğum bana yabancılaştıran şeyin başlangıcı onun gidişi oldu. 

Onun hayatıma temasını bir devrim olarak nitelendirebilirim çünkü ondan önceki hayatım ile onun gelişinden sonraki hayatımın her manada ne kadar birbirinden farklı olduğunu görüyordum ve bu durumdan oldukça memnundum. 

Esasında bu bile isteye kendi kendimizi düzdüğümüz bir darbe girişimiydi, hayatlarımızdaki köklü değişimlerin ilk kıvılcımıydı. Nitekim başarılı oldu ve birbirimizin hayatındaki yasama, yürütme ve yargı organlarını elimize aldık.

Özetle aşk vardı ve bu durum size korku, kıskançlık ve sevgiyi en yoğun kıvamında aynı anda yaşatır. Dünyanın geri kalan kısmına olan ilginin şiddeti en aza inmiştir ve sanki başka kimse olmasa da olurdur artık. Profesyonel bir yalancı bana “hiçbir şey için asla yalan söyleme fakat söylemek zorundaysan söylediğin o yalanı asla unutma” demişti. 

Ben unuttum...

En olmadık zamanda gitti, iyi gitti o kadar güzel gitti ki bir daha gelmemek üzere gitti fakat gerçekten muhteşem gitti...

Gelişi değil, gidişi devrimdi bu da çok çok üç şarkı eder onu da bir ben söylerim yürür giderdi. Giderdi tabii lan, herkes gider... 

Ben de giderim...

Velhasıl, hayallerimin can simidi kendime olan daimi inancımdı, buydu benim vazgeçmediğim tek düstur. Canım çok yandı fakat üç şarkı sonra kabullendim sonra alıştım. Ulan yapayalnız bir adamsın işte her şeyin sonunda ha beş gün sonra ha beş gün önce ne fark eder.

Uzun zaman oldu ve ben bugün başka bir hayatın başka bir insanı oldum onca zaman bir tek beni değil herkesi bir parça öteye götürdü ve değiştirdi. Hayallerimizi, hayatlarımızı ve duygularımızı değiştirdi… Birisini zaten unuttuk orada, şimdi o başka birisi hiç tanımadığımız birisi ve şimdi onu başka birisi ile unutacağız...

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan