latest

Londra Bisiklet Kulübü dolu dolu geçen bir yılı geride bıraktı

22 Mart 2021

/ by Bisikletli Gazete

 Londra’da yaşayan Türkiyeli toplumun bisikletle buluşmasına önayak olan Londra Bisiklet Kulübü proje ve etkinliklerle geçen bir yılın ardından faaliyet raporunu yayınladı.



 Londra’da yaşayan Türkiyeli topluma yönelik ücretsiz bisiklet eğitimleri, bisiklet tamiri ve bakımı hizmetleri veren Londra Bisiklet Kulübü Covid-19 salgınına rağmen verimli geçen bir yılı geride bıraktı.

İşte faaliyetlerle geçen bir yılın özetini yayınladığı tanıtım videosundan öne çıkan başlıklar...




 Hikâyemiz

Mutlu ve sağlıklı bir toplumun inşasında bisikletin önemli bir rol oynayabileceğine inanıyoruz.

Hedeflerimiz

İnsanlara bisiklete binme fırsatı yaratarak sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzını teşvik ediyoruz. Bisiklet kulübü aracılığıyla Kuzey Londra'daki insanları birbirine bağlamak istiyoruz.

 Projemiz

Londra Bisiklet Kulübü olarak, Britanya Alevi Federasyonu ile ortaklaşa, Federasyon’un Enfield'taki yerleşkesinde toplumumuza yönelik kapsamlı projeler yürütüyoruz. Düzenlediğimiz bisiklet eğitimleri, ücretsiz ödünç bisiklet programları, tamir, bakım atölyeleri ve haftalık sürüşlerle toplumumuzda bir bisiklet kültürünün gelişmesine katkı sunmaya çalışıyoruz.

 Değerlerimiz

İçinde yaşadığımız toplumun pozitif yönde değişim ve dönüşümüne  katkı sağlayacağına inandığımız bisiklete tutkuyla bağlıyız.

Geçmişi, ırkı, inancı, cinsiyeti, cinsel yönelimi veya yaşı ne olursa olsun bisiklet kullanımının herkes için kapsayıcı ve erişilebilir olmasını sağlamak istiyoruz.

Toplum üyelerimizle birlikte çalışarak diğer kurumlarla daha sağlıklı, güçlü işbirliği yapmayı hedefliyoruz.

Gönüllü arkadaşlarımız devamlı eğitimler yaparak yeteneklerini geliştiriyor sonra da birikimlerini toplumla paylaşıyorlar. 



 Teşekkürler

Bu vesileyle başta Britanya Alevi Federasyonu ve Enfield Belediyesi olmak üzere 2020'de topluluk döngüsü projemizi destekleyen tüm ortaklarımıza ve liderlere teşekkür ederiz.

 2020’de neler yaptık?

2020 yılı boyunca, Londra Bisiklet Kulübü bünyesinde;

-           72 Enfield sakini bisiklet eğitimi aldı.

-           4 NHS personeli dahil olmak üzere 23 kişi “ücretsiz bisiklet ödünç alma” programından yararlandı.

-           Bisiklet merkezimiz için 34 adet bisiklet temin edildi.

-           Dr Bisiklet Projesi kapsamında 5 ücretsiz organizasyon yapıldı.

-           27 bisiklet tamir edildi, servis yapıldı.

-           12 bisiklet sürüş organizasyonu yapıldı.

-           3 defa bisiklet bakım atölyesi yapıldı.

  Bir nakliye konteynerini alıp bisiklet tamir atölyesine dönüştürdük. Bize konteyneri sağladığı ve bisiklet projemizi geliştirme fırsatı verdiği için Cycle Enfield'e teşekkür ederiz.



 Bisiklet Eğitimleri

2020'nin başlarında Ocak ayından Mart ayına kadar 6 bisiklet eğitimi verdik.

8 Mart ile Temmuz sonu arasında tüm bisiklet aktivitelerimizi Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle askıya aldık.

Hükümetin Covid-19 yönergelerindeki değişiklikleri takiben Temmuz ayında daha küçük gruplarla bisiklet eğitimine yeniden başladık.

Temmuz sonundan Ekim ortasına kadar 16 eğitim çalışması gerçekleştirdik. Bu eğitimlerden 72 kişi yararlandı. Yararlanıcıların% 95'i Türk, Kürt, Kıbrıslı ve Bulgar kökenliydi. Bunların da %60’ı kadın, % 35’i çocuk, % 5’i ise erkekti.



 Covid-19 acil gıda paketi teslimi

Gönüllülerimiz salgın sırasında Britanya Alevi Federasyonu Gıda Bankası ve Felix projesi kapsamında Enfield'da yaşayan izole edilmiş ve savunmasız insanlara binlerce acil gıda paketinin dağıtılmasına yardımcı olduk.

 Uzun süreli ücretsiz bisiklet kiralama

Salgın dönemi, bisikletin hem ulaşımda hem de fiziksel egzersiz yapmada ne kadar güvenli ve ekonomik olduğunu bir kere daha kanıtladı. Bu nedenle salgının hemen başında ücretsiz “Ödünç Bisiklet” programı başlattık.

Düzenli olarak İngiliz Alevi Federasyonu Gıda Bankası’nı ziyaret eden işsiz topluluk üyelerine 5 adet ikinci el bisiklet bağışladık.



 Topluluğumuzu anlamak

Pek çok etnik grupta olduğu gibi, Türkçe ve Kürtçe konuşan topluluklar arasında bisiklet sürmenin önünde pek çok engel vardır. Birçok topluluk üyesinin kendi toplulukları içindeki bisiklet tesislerine erişim eksikliğini bir engel olarak gördüğünün farkındayız. Ayrıca toplumumuzda maalesef çok az sayıda bisiklet rol modeli bulunuyor. Bazı toplum üyelerimizin dil engeli bulunduğu gibi özellikle yaşlı toplum üyeleri dijital platformlara ulaşmakta sorun yaşıyorlar. Bisiklet sahibi olmamak veya evde bisikleti koyacak bir yerin olmaması da bisiklet sürmenin önündeki diğer engeller olarak karşımıza çıkıyor.

Toplum döngüsü projemiz kapsamında 2020’de işte tüm bu engelleri aşmak için pedala bastık ve bisiklet severlere yeni olanaklar sağlamak için çalışmalar yürüttük. Önümüzdeki dönem de bu çalışmaları çeşitlendirmeyi hedefliyoruz.







https://www.facebook.com/Londrabisikletkulubu




Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan