latest

Çiçeği burnunda koro Rengin ilk konserini 4 Temmuz’da verecek

02 Temmuz 2021

/ by Bisikletli Gazete

 Kasım ayında Londra’da kurulan Rengin Kadın Korosu'nda ilk konserin heyecanı yaşanıyor. 4 Temmuz Pazar günü, Mildfield Theatre’daki konser, kısıtlamalar nedeniyle yarı kapasiteli olarak 14:00 ve 18:00 saatlerinde olmak üzere iki ayrı oturumda gerçekleştirilecek.

 


Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle herkesin eve kapandığı karantina döneminde Göçmen İsçiler Derneği (Gik-Der) ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) öncülüğünde bir kadın korosu oluşturuldu.

Londra’da yaşayan 30 kadının bir araya gelerek hayat verdiği Rengin Kadın Korosu ilk konseri için geri sayıma başladı.

Kısıtlamalar nedeniyle sosyal dayanışma ağlarından yoksun kalan Türkiyeli kadınlara destek amacıyla ilk aşamada online yürütülen koro çalışmaları, yasakların azalmasıyla yüz yüze çalışmalara dönüştü. 

Koronun şefliğini yürüten Zuhal Yıldırım Gök farklı meslek, yaş ve deneyimden gelen kadınlar için bir ifade platformu oluşturduklarını söyledi “Toplumda inanılanın aksine, kadın kadının kurdu değil, yurdudur gerçeği ile hareket ediyoruz” diyen Gök, Rengin Kadın Korosu’nun dayanışmayı yükselteceğini belirtti.

Günlük hayat içinde yüzlerce sorun ile boğuşan kadınlar için bir nefes alma alanı yarattıklarını vurgulayan Gök, 4 Temmuz’da yapılacak ilk konserlerine bütün duyarlı kesimlerden destek beklediklerini söyledi.




Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan