latest

“Ben Kolay Ölmem” yeniden sahnede!

17 Şubat 2022

/ by Bisikletli Gazete

Arcola Tiyatro’da sergilendiği dönemde büyük beğeni toplayan ve kapalı gişe oynayan “Ben Kolay Ölmem” 01-02-03 Mart’ta Tower Tiyatro’da sahnelenecek.

 



Türkiye şiirinin iki büyük ustası Ahmed Arif ve Cemal Süreya’yı bir araya getiren “Ben Kolay Ölmem”, Almanya ve Hollanda’da toplam yedi şehirde sahnelendikten sonra 01-02-03 Mart’ta  Tower Tiyatro’da yeniden seyircisiyle buluşuyor. 

Ali Has’ın kaleme aldığı, Ahmed Arif ve Cemal Süreya’nın yaşam öykülerini, mücadelelerini ve aşklarını konu alan “Ben Kolay Ölmem” iki şairin hayatlarının kesiştiği anlara da ışık tutuyor. 

Altmışın üzerinde baskıya ulaşarak yayınlanmış tek kitabıyla Türkiye şiirine damgasını vuran Ahmed Arif’le hem İkinci Yeni’den beslenen hem de kendi şiir evrenini oluşturan Cemal Süreya bu oyunda buluşuyor.

Oyunun müziklerini, oyuna özel yaptıkları besteleri ile Kardeş Türküler ve Bajar gruplarından tanıdığımız Vedat Yıldırım ve Cansun Küçüktürk yapmışlar. Sahnede canlı olarak icra edilecek olan bu müzikler bir albümde de toplanmış ve geçtiğimiz ay Kalan Müzik etiketiyle piyasaya sürülmüş. Albüm de oyunla aynı adı taşıyor.

“Ben Kolay Ölmem” albümüne ilişkin tanıtım ve söyleşiler Tower Tiyatro’da oyundan hemen sonra oyunda emeği geçen herkesin katılımıyla birlikte gerçekleştirilecek.

01-02-03 Mart tarihlerinde Tower Tiyatro’da sahnelecek “Ben Kolay Ölmem”in biletlerini https://www.towertheatre.org.uk/perish-2/ adresinden edinebilirsiniz. 
Veya 07949 063154 numaradan ulaşabilirsiniz.






YAZAN 
Ali Has

YÖNETEN 
Nesimi Kaygusuz

OYUNCULAR 
Cüneyt Yalaz
Göktay Tosun

MÜZİK 
Vedat Yildirim 
Cansun Kucukturk

IŞIK TASARIM
Eren Çelikdemir

SES TASARIM
Cem Tuncer

SAHNE AMIRI
Gülistan Sarbas 

GRAFİK TASARIM 
Duysal Tuncer

Yapımcı
Zeynep Dalkiran

Yapim

PAN PRODUCTIONS 
Sosyal medyadan takip etmek için ;
Insta : @panproductionsuk

Face : Pan Productions


Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan