latest

Londra Bisiklet Kulübü'nden örnek projeler

20 Aralık 2021

/ by Bisikletli Gazete

Göçmenlerin kurduğu sivil toplum örgütleri genellikle kendi toplumlarının dışına çok açılamazlar. Oysa yaşanılan topluma entegre olmanın en güzel yolu, bu sivil toplum örgütleri vasıtasıyla diğer topluluklarla yapıcı ilişkiler kurmak, iş birlikleri yapmaktır. İşte Londra Bisiklet Kulübü, çok kısa süre önce kurulmuş olmasına rağmen bu konuda Türkiyeli topluma örnek olacak çalışmalar yapmaya devam ediyor.



Geçtiğimiz Ekim ayında, London Cycling Campaign (LCC) tarafından “bisikletçiliği geliştirenler” dalında birincilik ödülü alan Londra Bisiklet Kulübü, Kasım ayının ortasında aynı kurumla partnerlik protokolü imzaladı.

YENİ PROTOKOL YENİ BİSİKLETLER

Protokoldeki imzaların daha mürekkebi kurumadan LLC; bir Alman şirketi olan internetstores.com’un hibe ettiği yüzden fazla yeni bisikleti Londra Bisiklet Kulübü’nün yeni projesi için verdi. Britanya Alevi Federasyonu’nun yerleşkesindeki Bisiklet Kulübü’nün deposuna konulan bisikletler için kulübün direktörü Özgür Korkmaz, “Bu yeni bisiklet projemizde niyetimiz elimizdeki bisikletlerin önemli bir bölümünü Kuzey Londra’daki Türkiyeli toplum merkezlerine, düşük gelirli göçmen kadın ve LGBTQ bisiklet gruplarına, NHS kliniklerine, okullara ve Food Bank gibi kurumlara vermeyi planlıyoruz” diyor. 



  Platinum Performing Arts School öğrencileri

Londra Bisiklet Kulübü bu çerçevede ilk 5 bisikleti Aralık ayının ilk haftasında bir tiyatro okuluna, sonrasında 4 tanesini de Prince of Wales Primary School öğrencilerine bağışladı. Özgür Korkmaz bu konuda şunları söylüyor: “Hem kendi toplumumuzda hem de Kuzey Londra’da bisiklet kullanımını teşvik etmek ve o yönde projeler geliştirip hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Özelikle de Türkiyeli toplum merkezlerine bisikletleri verdiğimizde onlardan kendi kurumları bünyesinde bir bisiklet kulübü kurmalarını ve bisiklet kullanımını teşvik edici çalışmalar yapmalarını istiyoruz ki böylelikle toplumu böylesine pozitif bir konuda bir araya getirerek bisiklet kültürünün gelişmesine hep birlikte katkı sağlayabilelim.”

👉Wales Primary School'a hibe edilen bisikletlerle ilgili videoyu izlemek için tıklayın

ELIZABETH'İN YENİ BİSİKLETİNE KAVUŞMASI

Londra Bisiklet Kulübü, bir taraftan da dokunaklı hikâyeler yazmaya devam ediyor. Londra’nın Enfield bölgesinde yaşayan 13 yaşındaki Elizabeth Findlay, haftanın yedi günü bisikletiyle sabah 6’da gazete dağıtımı yaparak okul harçlığını çıkarıyor. Elizabeth, 23 Kasım 2021 günü dağıtım sırasında bisikletini park ettiği yerde bulamıyor. 25 Kasım’da Whinchmore Hill bölgesi polisi Twitter üzerinden bir paylaşım yaparak “genç Elizabeth’in gazete dağıtım işine devam edip okula zamanında gidebilmesi için bisiklet ödünç verebilecek birileri var mı?” diye soruyor. Whinchmore Hill polisinin bu çağrısına ilk cevap Londra Bisiklet Kulübü’den geliyor ve Elizabeth’e kulüp olarak bir bisiklet hediye edebileceklerini yine Twitter üzerinden iletişim bilgilerini de yazarak bildiriyorlar.

Ve nihayet Elizabeth annesiyle birlikte Enfield bölgesinde bulunan bisiklet atölyesine gelerek büyük bir mutlulukla yeni bisikletini alıyor.



Elizabeth’in Londra Bisiklet Kulübü için yaptığı teşekkür konuşması videosu sosyal medya da binlerce kişi izleyerek, çok sayıda paylaşım ve pozitif yorumlara vesile oldu. İşte yazının başında sözünü ettiğimiz husus tam da buydu. Londra Bisiklet Kulübü yaptığı iş birlikleri ve çalışmalarla Türkiyeli toplumun da dışına çıkarken bir taraftan da çevreye, insana dair pozitif mesajlar vermeye devam ediyor.

Bisikletli Gazete olarak Londra Bisiklet Kulübü'nü bu değerli çalışmalarından dolayı kutluyoruz! 




15 Aralık'ta gerçekleştirilen Christmas ışıkları bisiklet turundan...






“Bu yeni bisiklet projemizde niyetimiz elimizdeki bisikletlerin önemli bir bölümünü Kuzey Londra’daki Türkiyeli toplum merkezlerine, düşük gelirli göçmen kadın ve LGBTQ bisiklet gruplarına, NHS kliniklerine, okullara ve Food Bank gibi kurumlara vermeyi planlıyoruz.”


Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan