latest

Artık her eve meyhane girecek!

29 Mart 2022

/ by Bisikletli Gazete

Tan Morgül ve Memet Ali Alabora’nın kurucusu olduğu İstanbulluluk projesi  ‘İstanbul Elsewhere’de Yeni Rakı’nın desteğiyle online meyhaneler sokağı kuruluyor. Meyhaneler Sokağı’nda herkes kendi meyhanesini açabilecek.

 





Rasgele Meyhane, Yalnızlar Meyhanesi, Sevgililer Meyhanesi, Filmli Meyhane  açılacak meyhanelerden sadece bazıları… İstanbul Elsewhere ekibi, 80’ler Meyhane, Star Wars Meyhane, Kadıköylü Meyhane ya da herkesin kendi ilgi alanı ile yaratacağı meyhaneleri açacak mekân sahipleri arıyor.

Tan Morgül ve Memet Ali Alabora’nın işlettiği Meyhane Elsewhere de Ocak, Şubat ve Mart aylarında Meyhaneler Sokağı’nda müdavimlerini ağırlamaya; Vakt-i Kainat, Vakt-i Nefaset ve Vakt-i Kıraat serileri ile ehlikeyfi kainatın her yerindeki dostlarıyla buluşturmaya, yazar ve gastronomi erbabıyla tanıştırmaya devam ediyor.

Meyhaneler Sokağı nedir?

Meyhaneler Sokağı, herkesin kendi çevrimiçi meyhanesini ücretsiz olarak gather-in platformunda açabileceği, Yeni Rakı’nın desteği ile gerçekleşen bir İstanbul Elsewhere projesidir.

"Her insan bir meyhanedir, arkadaşları ve çevresi de müdavimleridir" diyen İstanbul Elsewhere sakinleri, açtıkları Meyhaneler Sokağı ile  pandemiyi, kış mevsimini, mesafeleri, kısıtlamaları ve tüm özlemleri ortadan kaldırmayı düşlüyor.

Peki nasıl?

Fikri ve müdavimi olan herkese sokakta bir numara veriliyor, meyhane tabelası hazır ediliyor ve mekân tasarlanıyor. Gather- in bu süreçte tecrübesiyle mekân sahiplerine, hem teknik hem ritüel olarak, nasıl bir meyhane yönetileceği konusunda destek veriyor. Gerisi meyhaneyi açana kalıyor. Ardından da mekânın afişi hazırlanıyor ve sosyal medyada duyurusu yapılıyor. 

Istanbul Elsewhere nedir?

Istanbul Elsewhere sakinleri İstanbulluluğu ise şöyle tarif ediyor: "İstanbulluluğu, İstanbulluluk kimliğini anlama, keşfetme, bulma projesidir; ama “dışarıdan” bakarak… İstanbul’u değil İstanbulluluğu anlatıyoruz. Yedi göbek geriye giden değil kendine İstanbullu diyen herkesi dahil ediyor, nerede yaşanırsa yaşansın bitmek bilmeyen bir muhabbetten dem vuruyoruz."


 gather-in nedir?

Gather-in arkadaşlarınızla birlikte online olarak sosyalleşebileceğiniz, kendi buluşmalarınızı yaratabileceğiniz, yeni arkadaşlıklar ve güzel tesadüflerle temas edebileceğiniz, diğer video konferans ortamlarına benzemeyen bir deneyim. Özü; insanları bir araya getirmeyi seven, sırf bunun için yazılım yaratan ve yetinmeyip bir de bu yazılım içine kendine has bir konsept yerleştiren bir ortam.


👉Masa ayırtmak için: gatherin.life

👉Bilgi için gokce@gatherin.life adresiyle iletişime geçebilirsiniz.

Kendi Meyhaneni Aç

Meyhanenizin adını ve konseptini yazarak meyhane@gatherin.life adresine mail atabilirsiniz.

Meyhaneler Sokağı: https://www.istanbulelsewhere.com/mahalle

 

Meyhaneler

Meyhane Elsewhere-27 Ocak TSI 21:00



The Meyhane- 1 Şubat TSI 11:00



Rasgele Meyhane- 4 Şubat TSI 21:00



Atıştırmalık Meyhane- 7 Şubat TSI 20:30



Meyhane Elsewhere: Yalnızlar Meyhanesi- 10 Şubat TSI 21:00




Sevgililer Meyhanesi- 14 Şubat TSI 21:00

Filmli Meyhane- 15 Şubat TSI 21:00













Tadımlık Meyhane- 17 Şubat TSI 21:00













Küçük Kulüp Meyhane- 20 Şubat TSI 21:00













Boşnak Hakkı’nın Meyhanesi- 21 Şubat TSI 21:00













Meyhane Elsewhere- 24 Şubat TSI 21:00

Fieldseat OrganicMeyhane- 25 Şubat TSI 22:00



Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan