latest

Bozlak türkülerinin güçlü sesi Özgür Can Londra’da konser veriyor

21 Mayıs 2022

/ by Bisikletli Gazete

 Bozlak türkülerinin üstadı Neşet Ertaş gibi Kırşehir doğumlu olan Özgür Can Londra’da konser veriyor. 5 Haziran, pazar günü, Earth Hackney’de sahne alacak genç türkücü Londra’da ilk defa sevenleriyle buluşacak.

 






Bozlak müziğinin ustası Neşet Ertaş gibi Kırşehir doğumlu olan Özgür Can Çoban altı yaşında başladığı müzik eğitimini akademik anlamda da sürdürdü. Henüz Lise yıllarında, genç yaşına rağmen TRT Türk Halk Müziği repertuarına derleme çalışmaları yapan Çoban, TRT bünyesinde “Sözleşmeli Ses Sanatçısı" olarak da görev almıştır.

2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü öğrencisi olarak akademik hayatına başlayan Özgür Can; Erol Parlak, Can Etili ve Zara’dan nazariyat, şan ve repertuar derslerinin yanı sıra, Ziya Kürküt’den sahne-beden, tiyatro, jest ve mimik eğitimi aldı.

Çok sayıda enstrümanı ustalıkla icra edebilen Özgür Can Çoban, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu “Ustalar Arasında” etkinliğinde en genç sanatçı olarak ödüllendirildi. Neşet Ertaş'ın da sahne aldığı İTÜ Bağlama Günleri'nde halk müziğinin usta sanatçılarıyla aynı sahnede performans sergiledi. Emel Sayın, Zara, Kenan Doğulu, Nükhet Duru gibi sanatçılara vokal olarak eşlik etti. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü'nden Yüksek Onur Derecesi ile mezun olan Özgür Can’ın 2019’dan itibaren yaptığı birçok albümle müzik dünyasında beğeni topladı.

 

Yer: Earth Hackney

Tarih: 5 Haziran Pazar, 2022

Saat: 19:30

Kapı Açılış: 18:00

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan