latest

Rengin Kadın Korusu, İlkay Akkaya ile birlikte konser veriyor

10 Haziran 2022

/ by Bisikletli Gazete

2020 yılı Kasım ayında, Londra`da Sosyalist Kadınlar Birliği tarafından kurulan Rengin Kadın Korusu, protest müziğin güçlü seslerinden İlkay Akkaya ile sahne almaya hazırlanıyor. 18 Haziran’da Wood Green Dominion Centre’da yapılacak konsere yoğun ilgi bekleniyor.



Kurulduğundan bu yana büyük bir ilgi gören Rengin Kadın Korosu, günden güne büyüyerek kadınların özgürce kendilerini ifade ettikleri, sanat alanında yeteneklerini geliştirdikleri ve kadın dayanışmasını güçlendirdikleri bir platform haline geldi. Covid-19 salgını nedeniyle yaşadığımız karantina döneminde, Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB)  öncülüğünde kurulan ve Göçmen İşçiler Kültür Derneği’nin (Gik-Der) ev sahipliği yaptığı koronun şefliğini, Türkiye`de de pek çok koro yöneten sanatçı Zuhal Yıldırım Gök yapıyor. 18 Haziran’da gerçekleştirilecek İlkay Akkaya konserine katılım çağrısında bulunan Yıldırım, “Koromuza talep her geçen gün artarken biz de hayallerimizi biraz daha büyüttük. 18 Haziran Cumartesi günü saat 19.30’da özgürlük türkülerini söylemekten hiç vazgeçmeyen İlkay Akkaya ile sahne paylaşacağız. Mücadelenin ezgilerle hayat bulacağı konserimizde dostlarımızı görmekten mutluluk duyarız” dedi.





Rengin Kadın Korosu basın komisyonu ise koronun çalışmaları ile ilgili şu değerlendirmeyi paylaştı: 

Rengin Üretmeye Devam Ediyor

Kuzey Londra'da 80 üyesi olan bir kadın korosuyuz. Türk/Kürt toplumunda yaşayan kadınlara destek olmak amacıyla Kasım 2020'de kurulduk. Amacımız, pandemi nedeniyle evlerine hapsedilen kadınlarla dayanışma içinde olmak ve özellikle aile içi şiddetin arttığı bu dönemde kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamaktı. Çalışmalarımıza 15 kadın ile online olarak başladık. Karantinanın sona ermesiyle yüz yüze çalışmaya başladığımızda sayımız 40’a ulaşmıştı. Farklı meslek, yaş ve dünya görüşünden kadınların yer aldığı koromuza Rengin adını verdik. Kadınların müzikle buluştuğu, müziğin iyileştirici gücünü deneyimlediği, yeteneklerini geliştirdiği ve birikimini paylaştığı bir platform oluşturmanın gayreti içinde olduk.

Şarkı söylemekle yetinmeyip, kadınların farklı alanlarda gelişmesine yardımcı olmaya çalıştık. Kadınlar için bir sanat okulu olmanın adımlarını attık. Bağlama, gitar, yan flüt ve erbane derslerine başladık. Kadınların iç dünyalarını kaleme almaları, cins bilincini yükseltmeleri ve göçmen olarak yaşadıkları sorunlar hakkında farkındalık geliştirmeleri için yaratıcı yazarlık atölyesi oluşturduk. Grubumuzdaki bazı kadınların çeşitli nedenlerle teknolojik gelişmelerden uzak durduklarını fark ettik ve teknolojik değişimi yönetebilmeleri ve başta iletişim olmak üzere günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için bir sosyal medya atölyesi düzenledik.




4 Temmuz 2021 yılında 40 kadınla 350 kişinin izlediği bir konser gerçekleştirdik. https://youtu.be/DTq2laGQO1Q Dinleyicilerimizin heyecanı ve şaşkınlığı görülmeye değerdi. Hiç biri pandemi koşullarında bu kadar profesyonel bir çalışma beklemiyordu. Bu konser kendimize ve kız kardeşliğimizin gücüne güvenmemiz konusunda aydınlanmamızı sağladı.

Yeni dönem çalışmalarına konserden aldığımız güçle dinamik bir başlangıç yaptık. 25 Kasım Uluslararası Kadına Karşı Şiddetle Mücadele günü için; söz ve müziği HDP Milletvekili Sayın Filiz Kerestecioğlu’na ait olan ‘Kadınlar Vardır’ isimli esere 70 kadın ile Kürtçe-Türkçe bir klip çektik. https://youtu.be/99bl4_BA9-M. Klipimiz binlerce kişi tarafından izlendi ve çok güzel yorumlar aldık.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel bir konser olsun istedik ve kadın şarkıları ya da kadın bestecilerin eserleriyle ilgili çalışmalar yaptık. 26 Şubat günü yoğun ilgi nedeniyle Milfield Tiyatrosu’nda iki seans şeklinde 700 kişiye ‘kadın temalı’ eserler seslendirdik. https://youtu.be/4Aj4x7ArdpY

Koromuza artan talep ve kadınların üretme, paylaşma, dayanışma isteğinden güç alarak, hayallerimizi biraz daha büyüttük. Koromuz 80 üyesiyle, 18 Haziran Cumartesi günü saat 19.30’da hepimizin hayatına dokunan, eserleriyle hayatımıza anlam katan İlkay Akkaya ile Wood Green Dominion sahnesini paylaşacak. Mücadelenin ezgilerle hayat bulacağı konserimizde dostlarımızı görmekten mutluluk duyarız. 


👉Konser bileti almak için tıklayın!



Rengin Kadın Korosu'nu sosyal medyadan takip etmek için:

Facebook: https://www.facebook.com/rengin.kadinkorosu

Instagram: https://www.instagram.com/renginkadinkorosu/?hl=tr


Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan