latest

Wetherspoon 32 pub’ını satılığa çıkardı

10 Ekim 2022

/ by Bisikletli Gazete

Ucuz yiyecek ve içki servisiyle tanınan pub zinciri Wetherspoon, İngiltere genelindeki 32 işletmesini satılığa çıkardı. Bu publardan 10 tanesi Londra’da bulunuyor.

                                                             


         



Wetherspoon denince akla ucuz yemek ve içki servis edilen, restore edilmiş geniş, eski tarihi mekânlar geliyor. 1979 yılında Tim Martin tarafından kurulan ve merkezi Watford’ta bulunan Birleşik Krallık ve İrlanda'da 300 civarında işletmeye sahip olan ünlü pub zinciri Wetherspoon, ticari nedenlerle 32 pub’ını satılığa çıkardığını duyurdu. Bu publardan 10 tanesi Londra’da bulunuyor.

Bizim toplum üyeleri tarafından özellikle yaşlıların çokça tercih etmesi nedeniyle “Fakirhane”, “Dişsizler”, “Son Nefes” gibi mizahi yakıştırmalarla anılan Wetherspoon pubları, geniş iç mekânları ve uygun fiyatlı menüleri nedeniyle toplumun her kesiminden ilgi görüyor.

Wetherspoon’un sürpriz bir kararla satılığa çıkardığını duyurduğu publar arasında Islington’daki “Angel”, Palmers Green’deki “Alfred Herring” ve Turnpike Lane’deki “The Toll Gate” de yer alıyor. Wetherspoon sözcüsü Eddie Gershon konuya ilişkin olarak "Bu ticari bir karardır. Barlar satılana kadar Wetherspoon outletleri olarak çalışmaya devam edeceklerdir" ifadelerini kullandı.

2005’te İngiltere pub endüstrisinde en etkili beşinci kişi seçilen, Wetherspoon pub ve otel zincirinin kurucusu Tim Martin, 2016’da İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması için yapılan Brexit oylamasında aktif olarak rol oynamış, ayrılma kampanyası için 200.000 £ bağışta bulunmuştu. 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan