latest

Zeyno Durar’ın yeni teklisi tüm dijital platformlarda

02 Ocak 2023

/ by Bisikletli Gazete


İngiltere`de yaşayan, Kürt müziğinin otantik ve kadife sesli sanatçısı Zeyno Durar, söz ve müziği Veysel Algür’e ait olan “Yara mın” (Yarim) şarkısının single çalışmasını dinleyicilerin beğenisine sundu.

                                                           


                       

 Dört ay önce “Hebun” (Varoluş) isimli ilk mini albümünü çıkaran Zeyno Durar, yeni teklisi “Yara mın” ile müzik dünyasına tekrar merhaba dedi.  Adana’nın çok kültürlü ortamında, sanatçı bir ailenin içinde yetişen Durar, ilk sahne deneyimini daha beş yaşındayken yaşadı. Kürtçe, Türkçe ve Arapça dillerinde türküler söyleyen şarkıcı müzik kariyerini belediye konserlerinde, festivallerde ve düğünlerde sahne alarak sürdürdü. Adana Belediye Konservatuarı’nda müzik eğitimi alan sanatçı, bir dönem Mezopotamya Kültür Merkezi’nde de çalışmalarda bulundu.   

Zeyno Durar, müzik kariyerine Londra`da Rengin Kadın Korosu çatısı altında devam ediyor. Durar’ın bu yeni çalışmasının bestesini Veysel Algür, aranjmanını Servan Ayaz yaparken sanatçıya kayıtta enstrümanlarıyla; davulda Murat Bakrak, perküsyonda Kaan Yurtsever, bas gitarda Deniz İnal, klasik gitarda İlkan Pala, kemanlarda Gümdem Yaylı, kanunda Samet Çelikel, bağlamada ise Ciwan Ayaz eşlik ettiler.  

Zeyno Durar’ın, Yara mın şarkısı aşağıdaki linkten dinlenebilir:

https://youtube.com/user/zeyno2101

 

Fotoğraflar: Nilay İşlek

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan