latest

Mahir Gül ilk teklisi “Pervane” ile müzik dünyasına merhaba dedi

19 Aralık 2022

/ by Bisikletli Gazete


1996’dan beri Londra’da yaşayan şarkıcı, söz yazarı ve gitarist Mahir Gül ilk teklisi Pervane’yi müzikseverlerle buluşturdu. Mahir Gül ile “Pervane”yi ve müzik hayatını konuştuk.

 


Mahir seni kısaca tanıyabilir miyiz?

Ben Mahir Gül. Türkiye’de doğdum. 10 yaşından bu yana müzikle ilgileniyorum. 1996’dan bu yana İngiltere’de yaşıyorum. Şarkıcı, söz yazarı ve gitarist olarak yıllardır müziğimi İngiltere’de icra ediyorum.

Bize müzikle ilgili çalışmalarından kısaca bahseder misin?

İnsanların gerçek yaşamlarını ve duygularını yansıtan şarkılar besteliyorum. Yıllarca Londra'da çeşitli mekanlarda sahne aldım.  Bu performansların benim müziksel gelişimimde çok katkısı ve getirisi oldu. Bunların yanı sıra çeşitli okullarda müzik eğitimi de aldım.  Bütün bu eğitim süreci ve sahne çalışmalarının ardından yeni besteler yaratmaya ve müzikte kendi sesimi aramaya devam ettim.

Bestelerimde yaşanmış gerçek duyguların ifadeleri, insanların kendilerinden bir şeyler bulabileceği hayata dair unsurlar ve öğeler mevcuttur.

"Pervane" senin ilk teklindi sanırım.

Evet, Pervane ilk teklim ve Pervane’yi ilk çıkış şarkım olarak kullanmak istedim. Diğer hazırlanmakta olan bestelerim arasında Pervane benim için bir mihenk taşıdır çünkü hem ses ahengiyle hem de formu bakımından benim bahsettiğim o müzikal gelişimimde önemli bir yer tuttu. Bu ses ahengi diğer eserlerime de sirayet etti ve sonraki çalışmalarımı da etkiledi.

Pervane’yi, sevgili İbrahim Karacanın güzel dizelerini okuduğum an elime gitarı alıp hemen besteledim. Lakin bu bestenin stüdyo ortamına taşınması biraz zaman aldı.

Bu çalışmanda kimler yer aldı?

Çalışmamda birbirinden değerli müzik üstatları yer aldı. Öncelikle sevgili besteci ve aranjör Ümit Armağan bu çalışmaya gönülden destek verdi ve şarkının bugünkü haline ulaşmasına büyük katkısı oldu.  Ayrıca gitar ve tuşlu çalgıları da çalarak şarkıyı bugünkü haline getirdi. Kendisine sizin aracılığınız ile bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Değerli müzisyen Cengiz Tural’ın inanılmaz davul performansı şarkıya daha da bir dinamizm katarken, sevgili Joabe Araujo’nun Brezilya’dan Bas gitar partisi şarkıya daha da bir güzellik kattı.

Davide Salvietti vokal kayıtlarını Hicaz stüdyoda kaydetti ve Polonya’da yaşayan sevgili Orçun Ayata’nın mix ve mastering’i yaptı.

Burada bir kez daha katkılarından dolayı bütün müzisyen arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız.

Müzik dünyasından nasıl tepkiler aldın?

Tepkiler çok güzel. Bu kadar kaliteli bir müziği sunmam güzel tepkilere vesile oldu. Çok güzel ekip işi oldu. Besteci, aranjör Ümit Armağan’ın müziğe bakış açısının önemi bence dikkate alınmalı.

Bundan sonrası için müzik yaşamına ilişkin planların nelerdir?

Durmak yok. En iyisini üretene kadar, daha iyi sesleri yakalamak ve birbirinden güzel eserler üretmek gibi bir hedefim var.  Yeni çalışmalar da sırasıyla gelecek. Pervane sadece bir başlangıçtı.

Mahir Gül - Pervane

https://www.youtube.com/watch?v=5qGjwoUoAnQ

 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan