latest

Avukat Yaşar Doğan depremden aileleri etkilenenler için MP’lere yazılacak mektup örnekleri hazırladı

14 Şubat 2023

/ by Bisikletli Gazete

 Redstone Solicitors kurucusu Avukat Yaşar Doğan, İngiltere’de yaşayan ve ailesi depremden etkilenen ve aileleri depremden etkilenmeyen ancak destek vermek isteyenler için bölge milletvekillerine gönderilmek üzere mektup örnekleri hazırladı.

 


                                                                                      

Vize konularında uzman olan ve Ankara Anlaşmalıların davalarında verdiği hukuki destekle tanınan Redstone Solicitors’un kurucusu Avukat Yaşar Doğan, İngiltere'de yaşayan ve depremden aileleri etkilenenlere kolaylık sağlayacak vize düzenlemeleri için milletvekillerine gönderilmek üzere dilekçe örnekleri hazırladı.

Yaşar Doğan, sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu: “Etkili olur mu, emin değilim. Ancak, elimizden gelen her şeyi yapmış olmak adına ve denemekte fayda olduğunu düşündüğüm için aşağıda eklediğim taslak/örnek mektupları hazırladım. Dileyenler yerel MP’lerine göndererek destek verebilirler. İki farklı mektup var; biri, aileleri depremden etkilenenlerin kullanabilmeleri için. Diğeri ise, aileleri depremden etkilenmeyen, ancak etkilenenleri desteklemek isteyenlerin kullanabilecekleri versiyon. Başbakan Rishi Sunak ve İçişleri Bakanı Suella Braverman’a büromuz adına yarın posta ile göndermek üzere benzer içerikli mektuplar hazırladım. Bunların birer kopyasını da aşağıda yorum bölümünde bilgi maksatlı paylaştım.”

“Tüm bu mektuplarda, depremden etkilenen vatandaşlarımızın İngiltere’deki aile bireyleri tarafından misafir edilebilmelerinin önünü açmak için vize düzenlemeleri talep ediyoruz. Ya geçici ve özel bir vize türü oluşturulmasını, ya da mevcut vize türlerinde esneklik gösterilmesini öneriyoruz. Ziyaretçi vizelerinde pasaport yerine başka kimlik ispatlarının kullanılmasına izin verilmesi, finans ispatı istenmemesi, ‘ülkeye geri dönmek niyetinde olma’ kriterinin esnek bir şekilde uygulanması gibi esneklikler önerdik. Ayrıca, eş vizesi, çocuk vizesi ve bağlı yetişkin akraba vizelerinde de İngilizce dil şartının aranmaması, finansal gereksinim şartının askıya alınması, başvuru ve sağlık harçlarının alınmaması gibi esneklikler talep ettik. Bu esneklikleri talep ederken, Ukrayna vatandaşları için oluşturulan vize rotalarını ve Almanya’nın deprem sonrasında duyurduğu vize esnekliklerini de örnek olarak gösterdik.”

“Yazının başında ifade ettiğim gibi, bu girişimden hiçbir sonuç alamamamız da söz konusu olabilir. Ancak, deneyerek kaybedeceğimiz bir şey olmadığı gibi, elimizden geleni yapmak adına anlamlı oluğu ve küçük bir olasılık olsa da işe yararsa birçok insanımıza faydası olacağı kanaatindeyim.”

MP'nizin kim olduğunu ve kontak detaylarını şu linki kullanarak bulabilirsiniz: https://members.parliament.uk/members/Commons

Saygılarımla,

Av. Yasar Doğan

Mektup örneklerine ise aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

https://www.facebook.com/groups/RedstoneSolicitorsForum/posts/1357334685053057/

 







Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan