latest

Rengin Kadın Korosu: “Dayanışma güçlendirir”

28 Şubat 2023

/ by Bisikletli Gazete


Rengin Kadın Korosu, Türkiye’deki depremzedelerle dayanışmak için Londra’nın işlek caddelerinde türküler söyleyerek dayanışma çağrısında bulunuyor. Koro, topladığı maddi yardımları depremzedelere ulaştırıyor.

 

                                                         


                                 

Londra’daki Türkiyeli toplum, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin yaralarını sarmak için dayanışmayı büyütüyor. Demokratik Güç Birliği’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalara Rengin Kadın Korosu da bağış toplama eylemleri ile katkıda bulunuyor.

Göçmen İşçiler Kültür Derneği (GİK-DER) bünyesinde müzik çalışmalarını yürüten Rengin Kadın Korosu, depremin ilk gününden itibaren yaptığı toplantılarla yardımın en etkili şekilde depremzedelere ulaşması için harekete geçti. Londra’nın çeşitli bölgelerinde seksen üyesiyle sokaklara çıkan koro, hem bağış topladı hem de halkı depremin nedenleri ve yardımların adil dağıtımı için neler yapılabileceği konusunda bilgilendirdi. 

Depremin sekizinci gününde Edmonton Green’de bir araya gelen koro üyeleri türküleri ile dayanışmayı büyüttü. Etkinlik ile ilgili bilgi veren Koro Şefi Zuhal Yıldırım, acı yüklü bu dönemden dayanışmanın gücü ile çıkacağımızı söyledi. “Hiç birimizin bir şey yapmaya gücü ve takati yokken birkaç gündür birlikte örgütlemeye çalıştığımız dayanışma, ufak da olsa umudumuzu tazelemeye vesile oldu’” diyen Yıldırım, koro üyelerinden yakınlarını kaybedenlerin bu acı günlerinde bile bağış toplama etkinliklerine katılarak yardım çabası içinde olduklarını söyledi.

Müzik derdimizi anlatmanın aracıdır

Koronun her hafta düzenli olarak yaptığı derslerini bir süreliğine Londra’nın farklı noktalarında gerçekleştireceğini söyleyen Yıldırım, tarih boyunca türkülerimizin üzüntü ve isyanımızı aktarmak için birer araç olduğunu ve dayanışmayı büyüttüğünü belirtti. Yıldırım yaptığı açıklamada “Müzik yalnızca eğlence için yapılmaz. En önemli işlevi tarihsel bir bellek olmasıdır. Sokakta olacağız, depreme ve yaşattıklarına dikkat çekmek için türkü söyleyeceğiz, ‘Herkese yeter dünya, herkese yeter ekmek’ diyeceğiz” dedi.  

Rengin Kadın Korosu üyeleri önümüzdeki günlerde de Londra’nın işlek sokaklarında ve kalabalık etkinliklerin yapılacağı alanlarda türküleri ile depremzedeler için dayanışma halinde olacağını belirtiyor. 


* Bu haber 20 Şubat 2023'te ilk Olay gazetesinde yayınlanmıştır. 



Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan