latest

Fieldseat Kitabevi’nde hafta sonu iki günde iki etkinlik

30 Mart 2023

/ by Bisikletli Gazete


Kuzey Londra’da, tiyatrodan kültür-sanat etkinliklerine, imza günlerinden söyleşilere birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Fieldseat Kitabevi’nde bu hafta sonu iki farklı etkinlik gerçekleştirilecek.

 


Fieldseat Kitabevi’nde 1 Nisan, Cumartesi günü, saat 17:00’de “Saklı Tarihin İzinde” kitabının yazarı Kadir Akın’ın imza ve söyleşi etkinliği gerçekleştirilecek.



“Saklı Tarihin İzinde, Osmanlı’da Modernleşme, Anayasa, Sosyalizmin Kökleri ve Ermeni Vekiller” kitabına ilişkin Ertuğrul Kürkçü şunları söylüyor: “Kadir Akın, elinizdeki kitapta, Osmanlı Meclis-i Mebûsan’ında Ermeni mebusların yürüttüğü sosyalist muhalefeti mercek altına alıyor. Daha evvel hiç gün yüzüne çıkmamış belgelerin yardımıyla ve resmi tarih anlatısının sağ ve ‘sol’ versiyonlarını tekzip eden bir yaklaşımla genel olarak Türkiye siyaset tarihine, özel olarak da Türkiye sosyalist hareketi tarihine ışık tutuyor. Kadir Akın, saklı tarihin izinde koşturarak Osmanlı Devleti’nin özellikle son 50 yılına yenilmiş devrimlerin bakış açısından bakıyor; tarihsel olguların üzerindeki örtüyü kaldırıyor ve karşımıza çıkarttığı yeni olgu setiyle birlikte ortaklaşa yanıtlamamız için sosyalist hareketin önüne bir de yeni soru koyuyor: Hınçak Partisi ve onurlu devrimcileri ortak tarihimizin ve enternasyonalist mirasımızın bir damarı ve entelektüel ve politik müktesebatımızın bir bileşeni değil midir? Saklı Tarihin İzinde bizi geçmiş ile şimdiki zaman arasındaki bitmeyen diyalogun yeni bir faslına davet ediyor.” 

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın kitaba ilişkin görüşleri ise şöyle:  
Saklı Tarihin İzinde Osmanlı Meclis-i Mebûsan’ında Ermeni milletvekillerinin mücadelesini anlatıyor. Ermeni milletvekillerinin mecliste yalnızca Ermeni halkının değil, tüm Osmanlı halkının haklarını savunduğunu ve mağdurların sözcüsü olduklarını çarpıcı örneklerle ortaya seriyor.” 

 

Fieldseat Kitabevi’nde 2 Nisan, Pazar günü, 15:00 – 17:00 saatleri arasında ise Eğitimci, Danışman ve Yazar İlhan Ürkmez’in “Çocuğuna Hayatı Üfleyen Olgun ve Başarılı Anne Balar Neyi Doğru Yapar?” başlıklı imza günü ve söyleşi gerçekleştirilecek.



Konuya ilişkin birçok kitabı bulunan yazar İlhan Ürkmez bu söyleşide ebeveynlere çocukların yetiştirilmesi konusunda tavsiyelerde bulunacak.

Söyleşiye ilişkin bilgi notları ise şöyle:

·       👉Eğitmek, Doğru Tepki Vermektir.

·      👉Çocuğuna Hayatı Üfleyen Olgun ve Başarılı Anne Babalar İse Sonucu Değiştiren Kişilerdir.

·      👉Çocuklarına hayatı üfleyen ilham veren, etkileyen, sonucu değiştiren başarılı ve olgun anne-babalar;

·       👉Çocuklarına “varsın ve önemlisin” mesajı verirler ve “besleyen anne-baba” olmaya çalışırlar.

·      👉Çocuklarının özgüvenlerini ve özsaygılarını yükselterek, başarabileceklerine olan inancı arttırırlar.

·      👉Çocuklarının kontrol odaklarını içerde tutarlar ve etkileyerek, onlarda heyecan oluşturarak ilham verirler ve sonucu değiştirecek iz bırakırlar.

·      👉Kontrol odağı dışarı da değil, içerde olan anne baba olmaya çalışırlar ve “odağım gerçeğimdir” ilkesini benimserler.

·       👉Çocuklarının güçlü ve zayıf yanlarını bilirler. Çocuklarıyla, onların güçlü yanlarını daha da güçlendirmek için iletişime girerler ve cesaret verici anne-baba olurlar.

·       👉Değerlere bağlı yaşamayı ve ahlaklı olmayı öğretirler; ahlaklı davranışın hayatın her alanında gösterilmesini sağlayarak vicdanı geliştirirler.

·       👉Giderken mutlu eden değil, gelirken mutluluk veren insan olmaya çalışırlar.

 

Fieldseat Kitabevi

665 High Road - Tottenham N17 8AD London

+44 20 8808 2525

http://www.fieldseat.co.uk/

https://www.facebook.com/kitapevilondon

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan