latest

Londra’da ırkçılığa ve faşizme karşı büyük yürüyüş

18 Mart 2023

/ by Bisikletli Gazete

18 Mart cumartesi günü BBC binası önünde Stand Up to Racism ve sendikalar koalisyonunun çağrısıyla binlerce kişi ırkçılığa karşı yürüyüşte birleşti.



BBC binası önünde kurulan sahneden konuşmaların yapıldığı eylemde hükümetin göçmenlik karşıtı yasaları ve göçmenleri Ruanda’ya gönderme politikası teşhir edildi.

Londra’da çalışmalarını sürdüren Göçmen İşçiler Kültür Derneği'nin de (GİK-DER) etkin bir şekilde katıldığı eylem BBC binası önünde başlayan yürüyüşle devam etti. Yürüyüş boyunca “hepimiz göçmeniz ve buradayız”, “sınırlar ve uluslar kaldırılsın geri göndermelere son”, “göçmenler günah keçisi değildir”, “bizi asla bölemiyeceksiniz” sloganları atıldı.

Yürüyüşün ve eylemin 18 Mart Uluslararası tutsaklarla dayanışma gününe denk gelmesi vesilesiyle tutsakların sesi platformu da eylemde “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” pankartıyla yerini aldı.

Young Struglle gençlik örgütü ise ırkçılığa ve baskılara karşı mücadele başlıklı bildirisini yaygın bir şekilde dağıtarak yürüyüşe katılanları 24 Mart günü Gik-Der’de  gerçekleşecek olan “günlük karşı karşıya kaldığımız ırkçılık, muhafazakar hükümetin ırkçı saldırıları ve buna karşı nasıl mücadele ederiz” konulu forum’a çağrıda bulundu. Yürüyüş parlamento binası önünde gerçekleştirilen mitingde son buldu. 





Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan