latest

Kadınlar özgürlükleri için pedal çevirdi

06 Mart 2023

/ by Bisikletli Gazete


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Londra Bisiklet Kulübü, London Cycling Campaign ve Joy Rider Bisiklet Grubu 5 Mart, Pazar günü Londra’nın merkezinde yüzlerce kadının katılımıyla büyük bir bisiklet turu düzenledi.

 


                                                                                   

 

Londra’da yaşayan Türkiyeli toplum üyeleri arasında bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla birçok projeye imza atan Londra Bisiklet Kulübü, Londra’nın en büyük bisiklet kulüplerinden biri olan London Cycling Campaign ile birlikte 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar vesilesiyle büyük bir bisiklet turu düzenliyor. 5 Mart 2023, Pazar günü, sabah 11:30’da Marble Arch’tan başlayan turda kadınlar özgürlükleri için pedal çevirdi.

Sürüşe katılan Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, "Kadınların nerede olurlarsa olsunlar kendilerini güvende hissedecekler" dedi. 

Londra Bisiklet Kulübü üyeleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlenen tura katılmak için 5 Mart sabahı Enfield’ta bulunan Britanya Alevi Federasyonu yerleşkesinde yer alan bisiklet atölyesinin önünde toplandılar. Burada bisikleti olmayanlara ücretsiz olarak bisiklet verildi ve trenle başlangıç noktasına hareket edildi. 

Londra Bisiklet Kulübü'nün üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen bisiklet turunda yüzlerce bisikletli Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı. 




 






Fotoğraflar: Londra Bisiklet Kulübü Facebook sayfasından.




Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan