latest

Zincir Kıran Kadınlar Çalıştayı 4-5 Mart’ta Müze Gazhane’de

01 Mart 2023

/ by Bisikletli Gazete

Zincir Kıran Kadınlar Derneği’nin düzenlediği “Bisiklet Kadınları Çalıştayı”nın beşincisi bu yıl 4-5 Mart tarihlerinde Kadıköy Müze Gazhane’de gerçekleştirilecek.

 


Kadıköy merkezli kadın bisiklet dayanışma grubu olan “Zincir Kıran Kadınlar Derneği” bu yıl “Bisiklet Kadınları Çalıştayı”nın beşincisini gerçekleştiriyor. 4-5 Mart 2023’te, yani Cumartesi ve Pazar günleri 12:00-16:00 saatleri arasında düzenlenecek çalıştayın bu yılki teması “öğretirken öğrenmek.” 

Daha fazla kadının mikrofon başına geçerek toplumda sadece pasif birer dinleyici değil kanaat önderi haline gelmesini amaçlayan derneğin bu yılki etkinliğinde 10 kadın konuşmacısı yer alacak.

Bu seneki çalıştayın temasına uygun olacak şekilde öğretme ve öğrenme eyleminden beslenen İstanbul’dan, Ankara’dan, Eskişehir’den ve Mersin’den gelecek kadın konuşmacıların isimleri ise konuşma sırasıyla şu şekilde: Gamze Güngör, Merve Gül, Ela Gök, Nimet Göktepe, Emine Tusavul,  Burçin Tarhan, Linda Nihan, Aslı Azman, Rahime Çelen ve Ebru Petek Budur.

 

👉Katılım formunu doldurmak için tıklayın!

İletişim tel: 0537 9844186 / zincirkirankadinlar@gmail.com

 Bisiklet Kadınları Çalıştayı nedir?

Mart 2019’dan bu yana 5 senedir gerçekleştirdiğimiz Bisiklet Kadınları Çalıştayı” kısa adıyla BKÇ etkinliği, Zincir Kıran Kadınlar tarafından her sene Kadıköy’de, kadınların bisikletli şehiriçi ve şehirler arası ulaşım konusunda uzmanlıklarını paylaşmaları, dinleyen değil konuşan ve çözüm üreten tarafta yer almaları amacıyla yapılmaktadır.

Nasıl gerçekleşir?

Kendi konusunda uzman, bisiklet kadınları kabul ettiğimiz konuşmacılarımız çalıştay öncesinde kendilerine verilen bir anahtar cümle ile davet edilirler. Katılımcılar katılım formunu doldurarak onay maili alır ve etkinlik için "kesin katılımcılar" olarak davet edilirler. Her yaştan, her dilden, her cinsel yönelimden kişi katılımcı olabilir.

Çalıştay başlayınca konuşmacımız bu cümle ile hazırladığı 15-20 dk sürecek bir monolog/ sunum paylaşır.  Sonrasında 15dk sürecek diyalog/ soru-cevap kısmında da konuşmacılar dinleyicilerin sorularını cevaplar. En sonunda ise 5dk’lık bir “kıssadan hisse” oluşturularak oturum sona erdirilir. Etkinlik 4’er saatlik oturumlar şeklinde toplam 2 gün sürer.
























Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan