latest

Londra City Havaalanı’nda 100 ml sıvı sınırlaması kaldırıldı

09 Nisan 2023

/ by Bisikletli Gazete

Londra City Havaalanı, yeni tarayıcıların devreye girmesiyle, yolcuların dizüstü bilgisayarlarını ve sıvılarını el bagajlarından çıkarmadan güvenlikten geçmelerine izin veren İngiltere'nin ilk büyük havalimanı oldu.

 

                                 


                                                  

 

Uçakla seyahat etmenin en büyük zorluklarından biri de havaalanında güvenlik geçişi sırasında uzun kuyrukların oluşması nedeniyle yaşanan gecikmelerdir.

Londra Havaalanı’nda bagajların içinde ne olduğuna dair daha ayrıntılı görüntüler üreten yeni BT tarayıcıların hizmete girmesiyle, 7 Nisan Cuma gününden itibaren yolcular artık el bagajlarından sıvı kaplarını, dizüstü bilgisayar, tablet ve telefonlarını çıkarmak zorunda kalmadan güvenlikten geçebiliyorlar.

Bu değişikliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte artık giden yolcuların sıvı malzemelerini şeffaf plastik torbalarda güvenlikten geçirmelerine gerek kalmadı. Yeni uygulama ile100 ml'lik  sıvı sınırlaması 2 litreye çıkarıldı.

Hükümet, İngiltere'deki tüm büyük havalimanlarının Haziran 2024'e kadar bu teknolojiyi kullanmasını şart koşuyor. Böylece uçakla seyahat etmenin çok daha hızlı ve konforlu olması hedefleniyor.

Sıvılar üzerindeki güvenlik kuralları, 2006 yılında terör tedbirleri kapsamında yürürlüğe girmişti. Yolcuların bu tedbirler nedeniyle havaalanında beklemeleri gecikmelerin en önemli nedenlerinden birini oluşturuyordu.

London City'nin Operasyon Direktörü Alison FitzGerald yeni düzenlemeye ilişkin şunları söyledi: “İnovasyonu benimsemekten ve yeni teknolojinin ilk uygulayıcısı olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Yeni BT tarayıcıları, yolcu deneyimimizi başka bir seviyeye taşıyacak, şeffaf plastik torbalardaki 100 ml'lik sıvıların stresini ve zorluğunu azaltacak. Böylece yolcular el bagajlarını güvenlikten geçerken boşaltmak zorunda kalmayacak. Gelişmiş güvenlik taraması sayesinde hem hızlı ve güvenli uçuş hizmeti sunacağız. Bu yatırımla yolcularımızın birçok yurtiçi ve yurtdışı varış noktamıza hızlı ve kolay bir şekilde ulaşacağından eminiz."

İngiltere'nin en işlek havalimanı olan Heathrow, yeni tarayıcıların kurulumuna önemli miktarda yatırım yaptığını, ancak sürecin ne zaman tamamlanacağına ilişkin tarih veremeyeceğini duyurdu.

Gatwick Havaalanı yönetimi ise yeni teknolojiyi tek bir güvenlik şeridinde denediğini ve Haziran 2024’e kadar tüm havaalanında uygulamaya geçileceğini belirtti. 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan