latest

Rengin Kadın Korosu’ndan İskoçya konseri

19 Mayıs 2023

/ by Bisikletli Gazete

Rengin Kadın Korosu, 21 Mayıs Pazar günü Edinburgh’ta South Side Community Centre’da yaklaşık elli kadın ile sahnede olacak.

 

                                               


                                         

 

2020 yılında Londra’da kurulan Rengin Kadın Korosu, Londra dışında ilk konserini vermeye hazırlanıyor.  İskoçya’nın Edunburg şehrinde 21 Mayıs Pazar günü, saat 13:30’da, South Side Community Centre’da gerçekleştirilecek olan konsere Edinburgh’ta yaşayan Türkiyeli toplum üyelerinin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) tarafından Covid-19 pandemi sürecinde kurulan ve günden güne çeşitli etkinliklerde sahne alan Rengin Kadın Korosu, Londra’da düzenlediği başarılı konserlerin ardından bu kez yoğun talep üzerine İskoçya’da sahne alacak.

Koronun deneyimli şefi Zuhal Yıldırım Gök, koronun kurulma sürecinden bugüne kadar büyük yol kat ettiğini belirterek, pandeminin ağır günlerinde kadınlara nefes alabilecekleri bir alan yaratmak için türkülere sığındıklarını söyledi.

Şef Yıldırım koroya ilişkin olarak şunları söyledi: “On beş kadınla başladı Rengin Kadın Korosu’nun şaşırtıcı macerası. 4 Temmuz 2020’de Londra’da verdiğimiz ilk konser; yapacağımız güzel ve nitelikli çalışmaların habercisiydi. Daha sonra koromuz tam 80 kişiye ulaştı ve bir yandan türküler söyleyip bir yandan da kadına dair ne varsa ses olmaya, ezilenlerle dayanışmayı büyütmeye ve kız kardeşliğin gücünü ve sıcaklığını başka alanlara taşımaya ve yaymaya devam ediyoruz.”

Konserler, klipler, deprem dayanışması için yaptıkları sokak müziği ve etkinliklerinden sonra ilk kez Londra dışında konser vermeye hazırlandıklarının altını çizen Yıldırım, Edinburgh’un ardından başka şehirlerde de konserler vermeyi planladıklarını söyledi.

 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan