latest

Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü, Can Atalay’ın tutukluluğunun devam etmesini protesto etmek için Londra’da eylemlere başladı

25 Temmuz 2023

/ by Bisikletli Gazete

14 Mayıs Genel Seçimleri’nde Türkiye İşçi Partisi’nden Hatay milletvekili seçilmesine rağmen tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilmeyen Can Atalay’ın özgürlüğüne kavuşması için TİP Britanya örgütü Londra’da her Pazar eylem yapacağını duyurdu.

 


TİP Britanya örgütü, milletvekili seçildiği halde tahliye edilmeyen Can Atalay için her pazar günü eylem yapma kararı aldı. Geçtiğimiz pazar günü saat 13:00’te BBC önünde yapılan basın açıklamasıyla başlayan eylem, Trafalgar Meydanı’nda oturma eylemiyle devam etti.  

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Can Atalay, 14 Mayıs Milletvekili Seçimlerinde TİP’ten Hatay milletvekili seçildi. Milletvekili mazbatasını alan, TBMM’de milletvekili kaydı yapılan ve hatta TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na seçilen Can Atalay’ın tutukluluğu kanunsuz bir şekilde devam ettiği için meclisteki yemin törenine katılamadı. Geçen hafta Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Can Atalay’ın yasama dokunulmazlığından yararlanamayacağına ve tutukluk halinin devam etmesine karar verdi.

Seçilmiş bir milletvekilinin yasama faaliyetlerinin engellenmesini ve devam eden bir dava sürecinin haksız yere cezalandırma aracı olarak kullanılmasını protesto etmek için, Türkiye İşçi Partisi üyeleri ve dostları, 23 Temmuz 2023 tarihinden itibaren her Pazar, Londra’nın farklı yerlerinde oturma eylemleri düzenlemeye karar verdiler.



23 Temmuz Pazar günü, saat 13.00’de BBC önündeki basın açıklamasıyla başlayan eylemler serisi, aynı gün Trafalgar Meydanı’nda oturma eylemiyle devam etti. Protestolar önümüzdeki haftalarda farklı yerlerdeki oturma eylemleriyle devam edecek.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan