latest

Gik-Der’de “psikolojik şiddet” semineri

27 Ekim 2023

/ by Bisikletli Gazete

 Kuzey Londra’da faaliyetlerini sürdüren Göçmen İşçiler Kültür Derneği’nde (Gik-Der), 30 Ekim, Pazartesi günü, Psikolog Yasemin Hatimoğlu’nun katılımıyla “psikolojik şiddet” konulu bir seminer gerçekleştirilecek.

 



 

Psikolojik şiddet, fiziksel şiddet gibi gözle görünür bir şiddet türü olmadığı için belirtilerinin farkına varmak da zor oluyor. Özellikle yaşam maliyeti krizinin yarattığı ekonomik güvencesizlik kadınlar ve çocukların maruz kaldığı psikolojik şiddet olaylarını artırıyor.

Kuzey Londra’da faaliyetlerini sürdüren Göçmen İşçiler Derneği’nde (Gik-Der), günümüzün önemli bir meselelerinden biri olan ve “bir kişiye zarar vermek, travma yaşatmak veya kontrol altında tutmak amacıyla psikolojik yöntemler kullanılması” olarak tanımlanan “psikolojik şiddet” konusunda 30 Ekim, Pazartesi günü bir seminer gerçekleştiriyor.

Konuşmacı olarak Psikolog Yasemin Hatipoğlu’nun katılacağı ve saat 11:30’da, Gik-Der’in White Hart Lane’deki dernek binasında gerçekleştirilecek seminerde “psikolojik şiddet nedir?”, “psikolojik şiddete nasıl karşı koyulur?” soruları üzerinde durulacak.

 

Seminerle ilgili ayrıntılı bilgi için 07985332595 numaralı telefondan bilgi alınabilir.

 

Tarih:           30 Ekim Pazartesi

Saat :           11:30

Yer :             Gik-Der

Adres:          Wedge House, White Hart Lane, London, N17 8HJ

 




* Bu haber ilk defa 26 Ocak 2023 tarihinde Olay gazetesinde yayınlanmıştır. 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan