latest

27 OCAK'TA LONDRA'DA ‘BAND OF BURNS' RÜZGARI ESECEK

18 Ocak 2024

/ by Bisikletli Gazete

 27 Ocak'ta Londra'nın önemli konser salonlarından Kings Place'te gerçekleşecek Band of Burns konseri, Türkiye, İskoçya, İrlanda ve Galler'den gelen müzisyenleri aynı sahnede buluşturacak.

 


Dila Vardar ve Tansay Omar gibi Türkiyeli sanatçıların da aralarında bulunduğu 12 kişilik orkestra, İskoç şair Robert Burns'ün 1700'lerde yazdığı birçok şarkı ve şiirle; günümüzün birçok sosyal ve politik sorununa ışık tutuyor. 2017 yılında kurulan Band of Burns projesi, müzisyenlerin kendi kültürel miraslarını bir araya getirerek güçlü ve düşündürücü bir deneyim sunuyor.

"BBC Folk Album of the Year" ve "MOJO Album of the Year" gibi prestijli ödüllerle öne çıkan grup, Birleşik Krallık'ta BBC Radio 2 ve BBC Radio 3'te canlı konserlere imza atarak büyük başarı elde etti. İki yıl aradan sonra tekrar bir araya gelen Band of Burns, 27 Ocak'ta müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Konserde, Dila Vardar'ın gitarist Fatih Ebrem ile bestelediği Nâzım Hikmet şiirinden esinlenerek ortaya çıkan özel bir parça da yer alacak.

İskoç kültürünün önemli gecelerinden biri olan "Burns Night", Kings Place'te Ocak ayı boyunca düzenlenen "ScotlandUnwrapped" festivali kapsamında gerçekleşiyor. Band of Burns konseri, bu özel seri içindeki önemli etkinliklerden biri olarak öne çıkıyor.

Konser biletleri ve detaylı bilgi için: https://www.kingsplace.co.uk/whats-on/folk/band-of-burns/

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan