latest

Manş Denizi'nden İngiltere'ye geçen Türk göçmen sayısı üç katına çıktı

05 Ocak 2024

/ by Bisikletli Gazete

Resmi rakamlara göre, Manş Denizi'nden küçük teknelerle İngiltere'ye geçen Türk göçmenlerin sayısı geçen yıl üç katına çıktı.

 


Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi türbülans Avrupa ve ABD’ye geçen düzensiz göçmen sayısının her yıl artmasına neden oluyor.

Türkiye'den İngiltere'ye ulaşan kişi sayısı 2022'de 1.127 iken, geçtiğimiz yıl bu sayı 3.060'a yükseldi ve Türkiye küçük teknelerle geçen göçmen sayısı bakımından Afganistan ve İran'dan sonra üçüncü büyük ülke haline geldi.

Ağustos ayında İngiltere, insan kaçakçılığı çetelerine karşı işbirliğini artırmak içinTürkiye ile yeni bir anlaşma müzakere etti.

Ulusal Suç Ajansı (NCA), İngiltere'ye giden küçük teknelerin çoğunun, Çin'den gönderilen dıştan takma motorlarla eşleştirilmeden önce Türkiye'deki atölyelerde inşa edildiğine inanıyor. Tekneler önce Almanya’ya oradan da Fransız kıyı şeridine taşınıyorlar.

İngiltere’de hükümet, Türk göçmenlerin hızlı bir şekilde sınır dışı edilmesine izin verecek bir geri dönüş anlaşması yapmak için görüşmelerde bulunuyor.

Manş Denizi'ni geçen Türklerin büyük ölçüde ekonomik göçmenler ya da suçlular olduğu belirtiliyor. Dolayısıyla bu göçmenler arasında gerçek anlamda iltica etmek isteyenlerin oranı son derece düşük.

2022'de Manş Denizi'ni geçen 45 bin 774 kişinin dörtte birini oluşturan Arnavutların sınır geçişleri, İçişleri Bakanlığı'nın hızlı bir geri dönüş anlaşmasını kabul etmesi, modern kölelik iddialarını kısıtlamak için yeni kurallar getirmesi ve Birleşik Krallık'taki Arnavut çeteler tarafından işletilen yasadışı çalışma ve kenevir çiftliklerine yönelik bir baskınlardan sonra yüzde 93 oranında düştü.

 

Kaynak: The Telegraph

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan