latest

Rengin Kadın Korosu ilk konserini verdi

28 Temmuz 2021

/ by Bisikletli Gazete

Geçtiğimiz yıl kasım ayında Londra’da kurulan Rengin Kadın Korosu, ilk konserini gerçekleştirdi. Milfield Tiyatro’sunda iki seans halinde gerçekleşen konser büyük beğeni topladı.

  


Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle herkesin eve kapandığı karantina döneminde Göçmen İsçiler Derneği (Gik-Der) ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) öncülüğünde oluşturulan Rengin Kadın Korosu dinleyici ile buluştu.

Kuzey Londra’nın Edmonton bölgesinde yer alan Millfield Theatre’da yapılan konsere her yaştan müzik severler katıldı. Korona koşulları nedeniyle öğlen ve akşam saatlerinde olmak üzere iki seans halinde yapılan konser dinleyiciden tam not aldı ve Türkiyeli toplumdan kurum ve belediye temsilcilerinin de katıldığı konser ayakta alkışlandı.



“KADININ VE SANATIN YANINDAYIZ”

Etkinliği organize eden GİK-DER ve SKB temsilcileri başarılı bir çalışmaya imza attıklarını ve ilerleyen dönemlerde benzer etkinlikler için şimdiden planlama yaptıklarını dile getirdiler. GİK-DER temsilcisi Helin Peköz, her daim kadının ve sanatın yanında olduklarını belirterek “Kadınların kapalı kapılar arkasında bir yaşam sürmesine gönlü ve fikri razı olmayan herkesi bize destek olmaya çağırıyoruz” dedi. 

SKB temsilcisi Bedriye Avcıl ise, kısa sürede kadınlarda birçok pozitif değişim yaşandığına vurgu yaparak “Alan açıldığında, kadınların ne kadar yetenekli ve mücadeleci olduğunu gördük” dedi.

Koronun şefliğini yürüten Zuhal Yıldırım Gök, farklı meslek, yaş ve deneyimden gelen kadınlar için bir ifade platformu oluşturduklarını ifade etti.



“SADECE MÜZİK YAPMIYORUZ”

Konserin bütün amatörlüklerine rağmen oldukça profesyonel bir şekilde gerçekleştiğini ifade eden Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumda inanılanın aksine, kadın kadının kurdu değil, yurdudur gerçeği ile hareket ediyoruz, konserde de bu gerçeğin meyvelerini aldık. Kadınların dayanışma ile bütün zorlukların üstesinden gelebileceğini gördük. Bu ilk konserimiz ama eminim bizi sahnelerde daha çok göreceksiniz. Kadın iradesinin önündeki engelleri birbirimize ses vererek aşıyoruz.”

Konser sırasında kadınlar tarafından hazırlanan Sivas anma slayt gösterimi, dinleyiciler için hazırlanan tanıtım broşürü ve korodaki kadınların yazılarından oluşan bültenin de büyük ilgiyle karşılandığını dile getiren Gök, “Rengin, müzik dışında da kadınlara birçok alanda kendini geliştirme zemini sundu” dedi.  




Rengin Kadın Korosu'nun Millfield Theatre’da verdiği konser ve konserin sahne arkası...




👉Rengin Kadın Korosu'nun Facebook'ta takip etmek için tıklayın...

👉Rengin Kadın Korosu'nu Instagram'da takip etmek için tıklayın...








Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan