latest

Londra Bisiklet Kulübü'nden Edmonton Çöp Yakma Tesisi'ne karşı yürüyüşe katılım daveti

12 Ocak 2022

/ by Bisikletli Gazete

Lodra Bisiklet Kulubü, Edmonton'da yapılması planlanan çöp yakma tesisine karşı, 16 Ocak Pazar günü, saat 12'de gerçekleştirilecek yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. 





Extinction Rebellion grubunun Edmonton'da yapılması planlanan çöp tesisine karşı düzenlediği eyleme Londra Bisiklet Kulübü üyeleri de destek verdi.

Eylemde, Extinction Rebellion adına Londra Bisiklet Kulübü'nün direktörü Özgür Korkmaz'la konuşan Nejdet Ataş şunları söyledi:

"Bugünkü eylemin içeriği uzun zamandır Edmonton’da yapılması planlanan Avrupa’nın en büyük çöp arıtma merkezine yönelik. Bu nedenle Barnet, Camden, Hackney, Haringey, Waltham Cross’taki Extinction Rebellion bileşenleri olarak bir araya geldik. Bugün Edmonton’da bu çöp arıtma merkezine karşı eylem yapıyoruz. birincisi çok fazla hava kirliliği yaşanacak. Buna bağlı hastalıklar ortaya çıkacak. Yaşam kalitesi düşecek. Birçok problem yaşanacak."

Pazar günkü eyleme katılım çağrısı ise şu şekilde: 

"Zehir solumak istemiyoruz 16 Ocak Pazar günü yapılacak olan yürüyüşe katılalım. Kullanım ömrü geçen yıl dolan Edmonton çöp yakma fırını  Haringey, Hackney, Waltham Forest ve Camden belediyelerinin kararıyla sadece Britanya’nın değil Avrupa’nın en büyük çöp yakma fırını haline getirilmek isteniyor. Maliyeti 1.2 milyar sterlini bulacak olan çöp yakma tesisi her yıl 700 bin ton karbondioksit salarak soluduğumuz havayı zehirleyecek. Bölge halklarının tepkisine rağmen yeni çöp yakma tesisinin inşaatı için belediyeler 18 Ocak’ta sözleşmeye imza atacaklar. Bu nedenle Edmonton Çöp Yakma Tesisi’ni Durduralım Kampanya Grubu 16 Ocak Pazar günü, saat 12’de, Edmonton Green istasyonun önünde başlayacak olan bir yürüyüş düzenliyor. Kürt, Türk, Kıbrıslı emekçiler, kadınlar, gençler bu tesisin yapılmasına karşı olduğumuzu göstermek ve kaldırılmasını talep etmek için 16 Ocak Pazar günü, saat 12’de Edmonton Green istasyonunun yanında yer alan yeşil alanda buluşalım.

Şimdi bir araya gelme zamanı! Gelin hep birlikte geleceğimize sahip çıkalım!"  


Londra Bisiklet Kulübü de duyarlı olan herkesi eyleme katılmaya çağırdı:

Sevgili bisiklet dostları 

Bizler pedalımızı yalnızca sağlıklı bir yaşam için değil aynı zamanda temiz bir çevre için de çeviriyoruz…

Kuzey Londra’da yaşayan bizleri de yakından ilgilendiren Edmonton Çöp Yakma Fırını sadece Britanya’nın değil Avrupa’nın en büyük çöp yakma fırını haline gelecek. Her yıl ortalama 700 bin ton karbondioksit salınacak soluduğumuz havaya…

Edmonton Çöp Yakma Tesisi’ni Durduralım Kampanya Grubu 16 Ocak Pazar günü, saat 12’de Edmonton Green İstasyonu’nun önünde başlayacak olan bir yürüyüş düzenliyor. Hadi gelin bu yürüyüşe hep birlikte katılalım.




Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan