latest

Rengin Kadın Korosu'ndan “Emekçi Kadınlar Günü" konseri

09 Şubat 2022

/ by Bisikletli Gazete

Rengin Kadın Korosu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle 26 Şubat 2022 Cumartesi günü Edmonton`daki Millfield Tiyatrosu`nda konser veriyor. 




2020 yılının Kasım ayında, Londra`da Sosyalist Kadınlar Birliği tarafından kurulan ve büyük bir ilgi gören Rengin Kadın Korosu, günden güne büyüyerek kadınların özgürce kendilerini ifade ettikleri, sanat alnanında yeteneklerini geliştirdikleri, kadın dayanışmasını güçlendirdikleri bir platform haline geldi. Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB)  öncülüğünde kurulan ve Göçmen İşçiler Kültür Derneği’nin (Gik-Der) ev sahipliği yaptığı koronun şefliğini, Türkiye`de de pek çok koro yöneten sanatçı Zuhal Yıldırım Gök yapıyor.

26 Şubat’taki konser hazırlıklarına büyük bir heyecan ve istekle devam ettiklerini vurgulayan Yıldırım, 70 kadın ile başarılı bir yıla hazır olduklarını belirterek, konsere katılım çağrısı yaptı. Rengin Kadın Korosu’nun heyecan yüklü  açıklaması şöyle: 

“Yine bir konser arifesindeyiz; karnımızda uçuşan kelebekler, kadınların şen kahkahaları (kimilerine göre iffetsiz), kimisi çocuk saflığında, kimisi elzem yüzlerce soru, kalabalık bir ekiple yürümenin inanılmaz zorluğu ve muazzam mutluluğu… Rüyalarımızı ele geçiren kâbuslar; boydan boya kaçık bir çorap, bomboş salonlar, unutulan sözler, konsere gelmeyen koristler… Yine bir konser arifesindeyiz; kız kardeşliğe duyulan güven, yaralara merhem türküler, ‘neden olmasın’ cümlesinin yüreklendirici gücü… 15 kadınla başlayan ve bugün 70 kadınla yola devam eden inanılmaz bir serüven; Rengin Kadın Korosu… Adı kadın olanın, söylenecek sözü için yan yana geldik; fakat işitecek gönül lazım. Sağır kalplere inat umudu fısıldadık birbirimize. Arkamızı döndük alaycı gülüşlere. Kulaklarımızı tıkadık cenneti ayaklarımıza serip, dünyayı cehenneme çevirenlere… Derman olmaya geldik yaralarımıza. Çalınan hayallerimizin, karartılan düşlerimizin izini sürdük. Yine bir konser arifesindeyiz. Rengin Kadın Korosu olarak 26 Şubat Cumartesi günü emekçi kadınlar için söyleyeceğiz türkülerimizi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel konserimize tüm dostlarımızı bekliyoruz.”

Rengin Kadın Korosu, 26 Şubat 2022 Cumartesi günü Edmonton`da bulunan Millfield Tiyatrosu`nda, 15.30 ve 19:00`da saatlerinde başlayacak iki farklı konser verecek. 






Rengin Kadın Korosu'nu sosyal medyadan takip etmek için:

Facebook: https://www.facebook.com/rengin.kadinkorosu

Instagram: https://www.instagram.com/renginkadinkorosu/?hl=tr


Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan