latest

“Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”na Birleşmiş Milletler ödülü

24 Mart 2022

/ by Bisikletli Gazete

2013’te İzmir'de başlayan ardından tüm dünyaya yayılan “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”nu başlatan Sema Gür ve Pınar Pinzuti'ye BM tarafından 2022 Dünya Bisiklet Günü Özel Ödülü’ne layık görüldü.



Muhtemelen Sema Gür ve Pınr Pinzuti, 2013’te “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”nu başlattıklarında bunun dünya çapında bir akıma dönüşeceğini tahmin etmiyorlardı.  Fakat İzmir Saat Kulesi’nin önünde başlayan Süslü Kadınlar Bisiklet turu çok geçmeden dünyadaki birçok kentte de düzenlenmeye başlandı.

2018’de 3 Haziran’ı Dünya Bisiklet Günü ilan eden BM, "Bisiklet sürmeyi teşvik etmek konusundaki liderlikleri ve mükemmellikleri" dolayısıyla Gür ve Pinzuti'ye “2022 Dünya Bisiklet Günü Özel Ödülü”nü verdi.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2013’te, “Otomobilsiz Kentler Günü”nde bisikletin gündelik hayatta acil bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekmek ve kadınların daha fazla bisiklet kullanmalarını teşvik etmek amacıyla İzmir’de düzenlenen bir bisiklet turuyla ortaya çıkmıştı. Güne “süslü kadınlar” deniyor, çünkü kadınların bisiklete bindiğini hem de süslenerek bindiğini göstermek bu organizasyonun gayelerinin başında geliyor.


Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun Londra ayağını organize eden Esra Kanat'la yaptığmıız röportajı okumak için tıklayın: 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan