latest

Fieldseat Cafe'de imza günü ve şiir dinletisi

24 Mayıs 2022

/ by Bisikletli Gazete

 Gazeteci yazar Tony Howson, yeni kitabı Walking with Camels’ı, 26 Mayıs, Perşembe günü Fieldseat Kit@pEvi’nde düzenlenecek imza günü ve söyleşide tanıtacak. Etkinlikte oyuncu Mehmet Ali Alabora da Howson’un şiirlerinden pasajlar okuyacak.





Gazeteci, yazar Tony Howson, Londra merkezli yayınevi Press Dionysus tarafından basılan kitabı Walking withCamels’ı 26 Mayıs Perşembe günü, saat 19:00’da Tottenham’da bulunan Fieldseat Cafe Kit@pEvi’nde düzenlenecek imza günü ve söyleşide okuyucularıyla buluşturacak. Oyuncu Mehmet Ali Alabora’nın kitaptan şiirler seslendireceği etkinlikte; Howson, Ukrayna’da çalıştığı döneme ilişkin anılarına da yer verecek. İmza gününden elde edilen gelir Ukrayna’daki savaş mağdurlarına bağışlanacak.

Tony Howson, Walking with Camels’ta dünyada gezip gördüğü onlarca ülkeye ilişkin izlenimlerini şiirsel ve ironik bir dille resmediyor. Kitap bu bakımdan bir şiir, nesir ve resim kitabı olarak tanımlanabilir. Resim kitabı da diyebiliriz çünkü kitaptaki metinlere birçok fotoğraf ve çizim de eşlik ediyor. Howson, hayatını Türkiye’de sürdürdüğü için kitapta Nâzım Hikmet’ten, İstanbul’un kedilerine kadar Türkiye’ye ilişkin birçok izlenimi de yer alıyor.



Tony Howson kimdir?

Tony Howson, 14 Kasım 1956'da İngiltere'nin Slough kentinde doğdu. O zamandan beri bir hikâye anlatıcısı olarak dünyada 30 farklı ülkede yaşadı.  Şu anda eşi ve kızıyla birlikte Türkiye'de yaşıyor. Tony'nin de üç oğlu ve iki torunu var. Televizyoncu ve gazeteci olarak 25 yıl boyunca aktif olarak Afrika, Orta Doğu, eski Sovyetler Birliği ve Asya'da çalıştı. Buralarda, gazetecilere medya gelişimini destekleyen programlar yapmaları konusunda eğitimler verdi. Kendisine Ukrayna'daki Uzhgorod Üniversitesi gazeteciliğe yaptığı hizmetlerden dolayı “fahri doktora” unvanı verdi. Gazeteciliğin dışında, şiir okuma ve hikâye anlatımı kursları verdi. Walking with Camels’tan önce yayınlanmış bir şiir ve deneme kitapları bulunmaktadır. Ayrıca antolojilerde yer alan birçok şiiri vardır. Tony Howson, resimle ve fotoğrafçılıkla da uğraşmaktadır. İngiltere ve Ukrayna'da daha önce üç fotoğraf sergisi açan yazar, sanat üretimlerini sürdürmektedir. Sheffield'de “mağdur-fail arabuluculuk projesinin” yapılmasına öncülük eden Howson, ruh sağlığı kuruluşlarının desteklenmesi konusunda da çalışmalar yürütmektedir. 


Tarih: 26 Mayıs 2022

Saat: 19:00

Yer: Fieldseat Organic Cafe

Adres: 665 High Road - Tottenham N17 8AD London

+44 20 8808 2525

http://www.fieldseat.co.uk/




Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan