latest

Zerrin Tekindor tek kişilik oyunu “Toz” ile Bloomsbury Tiyatrosu’nda

19 Kasım 2022

/ by Bisikletli Gazete

Londra’da yaşayan oyuncu Zerrin Tekindor, Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazdığı ve Hiro Tekindor’un yönettiği tek kişilik oyunu “Toz” ile 15 Ocak Pazar günü Bloomsbury Tiyatrosu’nda sahneye çıkıyor.

 


 

Oyunculuk performansı nedeniyle 2004, 2010 ve 2014 yıllarında Afife Tiyatro ödülüne layık görülen, geniş kitleler tarafından ise Aşk-ı Memnu dizisindeki “Matmazel” karakteriyle tanınan Zerrin Tekindor, tek kişilik oyunu “Toz” ile 15 Ocak Pazar günü Bloomsbury Tiyatrosu’nda sevenleriyle buluşacak. Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazdığı, Zerrin Tekindor’un oğlu Hira Tekindor tarafından yönetilen oyun, saat 17 ve 19 olmak üzere aynı gün içinde iki defa sergilenecek.

Tekindor, “Toz”da Handan karakterini canlandırıyor. Türkiye’de kapalı gişe oynanan oyunun özeti ise şu şekilde: “Betonların göğü henüz delmediği zamanlarda büyük şehrin sokaklarında, apartman önlerinde büyüyen bir kız çocuğu. Güzeller güzeli ev kadını anne ile titiz avukat babanın tek kızı. Sokakların da anne babasıyla yaşadığı evin içi gibi huzursuz olduğu zamanlardan geçerek büyüyen, kendi yolunu bulan bir genç kadın... Kafasının ve kalbinin içi seslerle dolu; çok uzaklardan gelen bir melodi, kuşlar, rayların sesi, sevinçli bir hediye paketinin hışırtısı, annesinin, babasının, babaannesinin, halasının sesi… Sonra birden fazla ‘çat’ sesi, farklı zamanlarda, farklı evlerin duvarlarında yankılanan…Karşımıza yetişkin bir kadın olarak çıkan Handan’la tanıştığımızda; o, çocukluğundan bugüne uzanan bir hikâyeye çoktan dalıp gitmiş olacak. Handan’ın ve onun hafızasından çıkıp gelen annesi Feri’nin öyküsü, 1960’lardan bugüne uzanan bir anlatıya yerleşiyor. Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun kaleminden çıkan, çok kişiyle kesişen bu tek kişilik kadın oyunu, Hira Tekindor’un yönetiminde, Zerrin Tekindor’un performansıyla seyirciyle buluşacak.”

 

Oyunun biletleri £ 45 – 60 arasında değişen fiyatlarla aşağıdaki linkten edinilebilir.

https://www.ucl.ac.uk/event-ticketing/app/?ev=22191

 

Tarih: 15 Ocak 2023, Pazar

Saat: 17:00 ve 19:00

Yer: Bloomsbur Tiyatrosu

Adres: 15 Gordon Street, London
WC1H 0AH


Written by Murat Mahmutyazicioglu
Directed by Hira Tekindor
Cast: Zerrin Tekindor

Written by Murat Mahmutyazıcıoğlu, this compelling one-hander which intersects with multiple characters, will meet the audience under the direction of Hira Tekindor, starring Zerrin Tekindor in a tour-de-force performance.

Plot Summary

A girl who grew up on the streets of the big city, in front of the apartment buildings, when the concrete had not yet pierced the sky.
The only daughter of a beautiful housewife and a meticulous lawyer: Handan. A young woman who grew up and found her own way through times when the streets were as restless as the home where she lived with her parents...

Her head and heart are full of sounds; a melody from far away, birds chirping, the sound of the train tracks, the rustle of a joyful gift package, the voice of her mother, father, grandmother, and aunt… Then, some sounds she wishes weren’t there, echoing off the walls of different houses at different times…

When we meet Handan, who appears before us as an adult woman, she will be long immersed in a story that stretches from her childhood to the present day. The story of Handan and her mother Feri, as Handan remembers her, settles into a narrative dating from the 1960s to the present day.


Performed in Turkish - no translation
Age guidance 12+
Show duration 1 hour no interval


* Bu yazı ilk defa 14 Kasım 2022'de Olay gazetesinde yayınlanmıştır. 

https://olaygazete.co.uk/kultur-sanat/zerrin-tekindor-tek-kisilik-oyunu-ile-bloomsbury-tiyatrosunda.html

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan