latest

DIŞ MİHRAKLAR SÖYLEMİ ENKAZ ALTINDA KALDI

24 Şubat 2023

/ by Bisikletli Gazete

Son 20 yıldır politikacılar halkı kendi taraflarına çekmek için her seferinde dış düşman klişesine sığındılar. Ancak deprem felaketi bu klişeyi yerle bir etti.

 


                                                                                                Hüseyin Mirza Karagöz

Önce o klasik slogan ile başlayalım:

 “TÜRK’ÜN TÜRK’TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR”

Deprem felaketi sonrası 100 ülke Türkiye’ye yardım etti ve 10 binden fazla kişi arama-kurtarma faaliyetlerine katılıp depremzedeleri kurtarmaya çalıştı. Bu yalnızca devletlerin yaptıkları yardımlardı.

Peki ya yardım kuruluşları, yerel dernekler ve bireysel olarak uzatılan eller?

Maddi destek vermek için evlerde kek, baklava ve kurabiye yapıp caddelerde satanlar…

Türkiye sınırları dışında bütün bunlar yaşanırken, bu sloganı diyenlerin ülküsü de o deprem enkazın altında kaldı.

Huylu huyundan vazgeçmez misali, uzatılan eller için ne yapıldı?

"AYIP EDİYORUZ"

Enkazlardan yüzlerce canı kurtarmak için koşup gelen o ekiplerin bir kısmı bir süre sonra güvenlik riski olduğunu belirterek ülkeden erken ayrıldılar. Bazı fanatik sosyal medya hesapları, oturdukları konforlu koltuklarından bu ekiplere yönelik “ajan” suçlaması yaptılar.

Konuyla ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ithamlar için “iftira” dedi. Çavuşoğlu "Bunların dönüşü ile ilgili dezenformasyon yapılıyor. Ayıp ediyoruz" dedi. Bu açıklama çok önemli, çünkü Cumhur ittifakın sürekli bu dilde besleniyordu.

Bu ırkçı-milliyetçi-şoven fanatikler yardımların “insani” yönünü görüp uzatılan ellere daha kibar yaklaşsalardı belki de enkaz altında çok daha insan hayatı kurtarılırdı.

Eee ne dedik; huylu huyundan vazgeçmez, çünkü bu sloganı kullanan dil, kendileri dışında herkesi düşman gözüyle görüyor. Dışişleri Bakanı dahil, fabrika ayarlarına dönmeleri uzun sürmez.

DEĞİL KARDEŞİM DEĞİL!

Tasada, kederde uzatılan eller düşman değiller!

“ANCAK MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİR”

Deprem felaketinden sonra hükûmet çağrı yapınca, maddi ve manevi yardım elini uzatan ve ekipman gönderenler yine “gavurlar” oldu.

Hepimiz biliyoruz ki zengin Körfez Ülkeleri, çıkarları olmayan bir şey için parmaklarını oynatmazlar, ki öyle de oldu. Bunu bir kez daha ispatladılar.

DEĞİL KARDEŞİM DEĞİL!

Tasada, kederde uzatılan eller, gavur değil, insanlık elleridir!

 "BİR GECE ANSIZIN GELİRİZ”

Her sıkıştığında taraftarların gazını almak için Yunanistan'a karşı “Bir gece ansızın geliriz” diye haykıran zehirli dile karşılık depremde yardıma İLK koşan ülke Yunanistan oldu. Hem de ekibin başında bizzat yetkili bakan ile Adana'ya indiler ve hemen olay yerlerine koştular. Yunan gazeteleri acıyı o kadar içlerinde hissettiler ki, Ta Nea gazetesi "Acı çekerken hepimiz Türk’üz" manşeti ile çıktı ve televizyonlar programlarına deprem görüntülerine eşlik eden yanık Karadeniz türküleri ile başladılar.

 "Bir gece ansızın geliriz" tehditleri yapanlar, bir baktılar ki ansızın o "düşman eli” enkaz altında can kurtarıyor.

Bu slogan sahipleri bundan sonra bu sloganı kullanmaktan vazgeçerler mi?

Tahmin etmiyorum

Eee ne de olsa bu da para (oy ediyor). Taraftarı bol bir slogan daha. Oy demek mevki-makam demektir.

DİŞ BİLEYEN İSVEÇ’TEN YARDIM ELİ ÇABUK GELDİ

İsveç’in NATO üyeliğiyle ilgili olarak sürekli yeni taleplerde bulunarak Stockholm’e diş gösteren, diğer taraftan Helsinki’ye göz kırpan Erdoğan bu ülkelerde elindeki NATO kartı nedeniyle muhatap alınıyordu.

Ama depremden hemen sonra İsveç hükümeti, önce 7 milyon SEK (2'si Suriye için), sonra yapılan ihtiyaç değerlendirmelerinde ayrıca 30 milyon SEK daha yardımda bulundu. Depremden sonra 45 kişilik arama-kurtarma ekibi bölgeye gönderildi. İsveç AB dönem başkanı olarak AB kurumlarını hemen harekete geçirip mart ayı içinde Brüksel’de bir bağış konferansı planlanıyor.

Teşekkürler Killian

İSVEÇ'İN KÖPEĞİ KİLLIAN BİLE DOSTMUŞ BE….

Depremden sonra 45 kişilik arama-kurtarma ekibi ile Türkiye’ye giden köpeklerden biri de “Killian”dı. “Hassas burunlu” Golden Retriever cinsi Killian göçük altında 18 Anteplinin canlı çıkarılmasını sağladı ve Killian İsveç’e yorgun, ama memnun olarak döndü.

Kimi fanatikler yabancı arama-kurtarma ekiplerine ajan suçlamalarında bulundu, ama sağ olsunlar Killian’a ödül verenler dahi oldu. Hatta, Killian ve sahibi itfaiye eri Kiril Hristov Stokholm büyükelçiliğini ziyaret etti. Büyükelçi Can Tezel Killian’i kapıda bizzat karşıladı. 



Özet olarak, tasada, kederde ve acıda uzatılan eller, gavur elleri değil, insanlık elleridir!

“Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur” diyenler ve “Ancak Müslümanlar kardeştir” diyenler enkaz altında kaldı.

Bizi parçalamaya çalışan “dış mihraklar ve dış düşmanlar” sloganları da çöktü ve o enkazlara gömüldü.

Diş bilediğimiz İsveç, tasada, kederde meğer dostumuzmuş

İsveç’in köpeği Killian bile dostmuş be… 

Selam, sevgi ve saygı ile

Bir sonraki yazıda buluşmak üzere

Hoşça kalın, dostça kalın

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan