latest

Britanya Seçim Koordinasyonu kuruldu

28 Mart 2023

/ by Bisikletli Gazete


Britanya’da faaliyet gösteren demokratik kitle örgütleri, inanç örgütleri ile köy ve yöre dernekleri Britanya Seçim Koordinasyonu’nu kurdu. Koordinasyon, 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri’ne ilişkin bilgilendirme çalışmaları yürütecek.

 

                                                        


                                  

 

Türkiye’de 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan 14 Mayıs 2023 seçimlerinde yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da oy kullanabiliyorlar. Britanya’daki demokratik kitle örgütleri, inanç örgütleri ve köy ve yöre derneklerinin bir araya gelerek oluşturdukları “Britanya Seçim Koordinasyonu” seçime kısa bir süre kala İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşlarına rehberlik yapmayı planlıyor.




Çalışmalarına hızla başlayan Britanya Seçim Koordinasyonu öncelikle Britanya’da yaşayan ancak seçmen kütüklerini Britanya’ya aldırmayan yurttaşların kayıt olması için çalışma yürütüyor. Koordinasyon bu kapsamda öncelikle son dört yıl içerisinde 18 yaşını doldurmuş gençlerin ilk seçmen kayıtlarının yapılması, Britanya’da oy kullanacak seçmenlerin ise adres taşıma işlemlerini gerçekleştirmesi yönünde bilgilendirme çalışmalarına başladı.

Koordinasyon bileşeni kurumların ofislerinde 2 Nisan’a kadar hem seçim kaydı kontrolü hem de adres beyan formlarının doldurulması hizmeti verilecek. Bu tarihten sonra ise halkın seçimlere katılması için çalışmalar yürütülmeye devam edilecek.

Britanya’da yaşayan seçmenlerin sayısının toplumun gerçek temsiliyetini yansıtacak seviyeye çekmek isteyen koordinasyon tüm halkı 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanabilmek için kayıtlarını yaptırmaya çağırdı. 

Koordinasyonu oluşturan kurumlar; Britanya Alevi Federasyonu (BAF), Göçmen İşçiler Kültür Derneği (Gik-Der), Kürt Halk Meclisi, Alxas-Kom, Türk Eğitim Birliği(TEB), Dersim-Der, El-Com, Tilkililer, Demircilikliler, Nurhaklılar Kültür Evi, Bozca-Der, Day-Mer, Tohum Kültür Merkezi, Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi (YÇKM), Kırkısraklılar, Paz-Der, Kürecikliler, Tavlalılar Dernegi, Koçgirililer, Essex Anadolu Merkezi, Türkiye İşçi Partisi (TİP)

Britanya Seçim Koordinasyonu iletişim E-maili: britanyasecim@gmail.com

Britanya Seçim Koordinasyonu’nun duyuru ve çalışmalarını Instagram, Facebook Twitter ve TikTok üzerinden takip edebilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/BritanyaSecim

Instagram: https://www.instagram.com/britanyasecimkoordinasyonu/

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100090501613758

TikTok: https://www.tiktok.com/@britanyasecim?_t=8auCihE7Dld&_r=1

 


Bu haber ilk defa 27 Mart 2023 tarihinde Olay gazetesinde yayınlanmıştır.

https://olaygazete.co.uk/turk-toplumu/britanya-secim-koordinasyonu-kuruldu.html

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan