latest

Fazıl Say Londra’ya geliyor

18 Mart 2023

/ by Bisikletli Gazete

 Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, 27-28 Mart 2023 tarihlerinde Barbican Centre’da klasik müzik severlerle buluşacak.

                             

                                                       




                                   

 

Piyanist ve besteci Fazıl Say, 27 Mart Pazartesi ve 28 Mart Salı günlerinde Barbican Centre’da iki önemli eserini seslendirmek üzere sahneye çıkıyor. Besteciye sahnede Serenad Bağcan’ın eşlik edeceği konserin biletlerin satışı üç aydır devam ediyor. 

Fazıl Say Londra konserinde “Dört Şehir” adını taşıyan viyolonsel ve piyano sonatının yanı sıra salgın döneminde bestelediği ve “en iyi eserim” dediği “Yeni Hayat” adını taşıyan sonatını da seslendirecek.

Fazıl Say, “Dört Şehir” adını taşıyan eserini 2012’de BBC'nin siparişi üzerine bestelemiş ve ilk defa 26 Haziran 2012’de Londra, St Vedast Alias Foster, City of London Festivali’nde seslendirmişti. Besteci bu eserinde dinleyicileri Anadolu’da uzun bir yolculuğa çıkarıyor. Sivas, Hopa, Ankara ve Bodrum gibi birbirinden farklı kültürlere sahip olan dört şehri odağına alan bestede, seçilen yörelere ilişkin folklorik motifler yer alıyor.

Say’ın ilk defa 49. İstanbul Müzik Festivali'nde seslendirdiği “Yeni Hayat” ise yazıldığı pandemi döneminden izler taşıyor. Londra konserinde Fazıl Say’a vokalde Serenad Bağcan, çelloda Cemal Aliyev ve perküsyonda Aykut Köselerli eşlik edecek.

Konserin biletleri, salondaki yere göre 40-90 £ arasında değişen fiyatlarla satışa sunulmuş durumda.  

https://www.barbican.org.uk/search?search=Faz%C4%B1l+Say 

 

Tarih:           27 Mart 2023, Pazartesi, 28 Mart 2023, Salı 

Saat:            19:30

Yer:              Barbican Centre

Adres:         Silk Street, London, EC2Y 8DS

 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan