latest

Sanatçı Djanan Turan’dan iki yeni tekli

23 Haziran 2023

/ by Bisikletli Gazete

Kuzey Londra yeraltı (underground) müziğinin ana temsilcilerinden biri olan sanatçı Djanan Turan pandemi döneminde hazırlamaya başladığı yeni albümünden biri Türkçe, biri İngilizce olan iki teklisini  müzik severlerle buluşturdu.

 


Djanan Turan’ın ilk teklisi “Yangın”, her türlü adaletsizliği günbegün göz önüne serilen dünyaya bir serzeniş niteliğinde. Kayıtları, Doğu Londra’da, daha önce ödül almış Fossil Stüdyoları’nda (Shannon Saunders, Sam and The Womp) yapılan şarkının elektronik ritimlerini Tansay Omar (Bjork, Boy George), kemanlarını ise Bar Markovich kaydetti.

Eserlerinde her türlü adaletsizliğe karşı bir duruş sergileyen Djanan Turan için şarkı söylemek aynı zamanda ortak bir hüzünle yüreği sızlayan herkesle dertleşmek anlamına geliyor.



Sanatçının ikinci parçası “Diamond In Black” ise dünyada eşitsizlik ve adaletsizliğin doğurduğu sonuçlar yüzünden kaybettiğimiz her çocuğa bir ağıt niteliği taşıyor. Djanan’in kendi ev stüdyosunda kaydettiği, virtüoz Baha Yetkin’in ud, Fred De Mercedes’in bas ve Shem Jarrold’in serangi çaldığı parçanın mikslerini Tansay Omar (Natural Rhythm Recordings) yaptı. Şarkıya eşlik eden ve iç titreten seslere sahip enstrümanlar dinleyiciyle derin bağ kuran sürükleyici bir atmosfer yaratıyor.  

Bu iki eser, Djanan’ın pandemi döneminde üzerinde çalışmaya başladığı Love’s Company albümünden ilk tekliler olma özelliği taşıyor. Bu albüm, sanatçı olarak Djanan’ın müzik yolculuğunda kendisinde iz bırakan her tarzdan faydalanarak, duygularını müzikle en iyi şekilde ifade etmeye adanmışlığının da bir kanıtıdır.

DJANAN TURAN KİMDİR?

Djanan Turan, Türkiye kökenli Londra’da yaşayan bir sarkıcı, besteci ve prodüktördür. Kuzey Londra yeraltı (underground) müziğinin ana temsilcilerinden biri olan Djanan, grubuyla beraber disco’dan reggae’ye ve psychedelic Anadolu halk müziğine kadar çeşitli türlerde performans göstermektedir.

Djanan İngiltere, Avrupa ve Türkiye’de Glastonbury Festivali, Royal Albert Hall, Royal Festival Hall gibi önemli mekanlarda sahne almıştır.

Djanan bugüne kadar bir Türkçe albüm (Düğüm), iki İngilizce EP (Artigo ve Maze) ve sonuncusu Lemon olmak üzere dört adet İngilizce single yayınladı. Solo çalışmalarının yanında Stevie-R ve Rey&Kjavik gibi elektronik müzigin önde gelen sanatçılarının da albümlerinde söz ve vokalleriyle yer aldı. Djanan Maze EP’sini, 2012’de Birleş̧ik Krallık listelerinde Sam and The Womp’in Bom Bom kaydıyla zirveyi gören Raz Olsher’in ortak yapımıyla çıkardı. 

 

www.djananturan.co.uk

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan