latest

Türk Eğitim Birliği’nde kahvaltı ve söyleşi etkinliği: Gazeteci Çiğdem Toker, kamu ihalelerinin iç yüzünü anlatacak

06 Haziran 2023

/ by Bisikletli Gazete

Gazeteci, yazar Çiğdem Toker, 11 Haziran, Pazar günü Türk Eğitim Birliği’nin davetlisi olarak Londra’da okurlarıyla buluşacak.

 


Dile kolay AKP döneminde Kamu İhale Kanunu 192 defa değişmiş. Araştırmacı gazeteci Çiğdem Toker, hakkında açılan davalara ve yapılan yıpratma kampanyalarına rağmen uzun süredir kamu ihalelerinin nasıl bir yandaş zenginleştirme mekanizmasına dönüştüğü üzerine çalışıyor.

Konuyla ilgili onlarca gazete yazısı yazan ve yakın zamanda iki kitap çıkaran Toker, Türk Eğitim Birliği’nin davetlisi olarak Londra’ya geliyor. 11 Haziran, Pazar günü Türk Eğitim Birliği’nin Newington Green’deki binasında saat 11:00’de kahvaltı ile başlayacak etkinlik, Tekin Yayınevi’nin genel yayın yönetmeni Elif Akkaya’nın moderatörlüğünde “Türkiye Nereye, kamu ihaleleri perspektifinden kamu ihaleleri meselesi” başlıklı söyleşiyle devam edecek.  Çiğdem Toker, TEB'deki etkinliğin ardından saat 15:00-18:00 arasında University College London'da (UCL) kitabının imza günü etkinliğine katılacak.






KAMU İHALELERİNİN ARKA PLANI

Toker’in 2019’da Tekin Yayınevi tarafından yayımlanan “Kamu İhalelerinde Olağan İşler” başlıklı kitabı için gazeteci Orhan Erinç şunları söylüyor: “Türk Basını bir süredir SOS veriyor. Bu nedenle doğru ve gerçek bilgi çok önemli. Meslektaşım Çiğdem Toker, bu kitabında belgelere dayalı gazeteciliğin seçkin örneklerini aktarıyor. Hem şaşırarak hem de öğrenerek okuyacaksınız.”

İktisatçı Korkut Boratav’ın ise kitaba ilişkin yorumu şöyle: “Kamu ihalelerinde yolsuzluk… Bu konunun ısrarlı takipçisi Çiğdem Toker, geçmiş köşe yazılarından bir derleme yapıyor; bunları yeni bilgilerle, yorumlarla zenginleştiriyor. Böylece, iktisat konularında araştırmacı gazeteciliğin parlak bir örneğini sunuyor. Kitap, yozlaşmış sermaye ve iktidar çevreleri arasında kurulmuş olan kirli ittifakın yöntemlerine ve AKP’li yıllarda bölüşüm ilişkilerinin istatistiklere yansımayan boyutlarına da ışık tutmaktadır.

ŞEHİR HASTANELERİ

Toker geçen sene yine Tekin Yayınevi tarafından yayımlanan “Şehir Hastaneleri: Milletin Cebinden Kamu - Özel İşbirliği” başlıklı kitabında ise bu sefer AKP’nin çok övündüğü şehir hastanelerinin ihale süreçlerini irdeliyor.

Kamuya yükü 81,2 milyar dolar olan bu projelerin şeffaflıktan uzak bir şekilde nasıl  yandaş şirketlere verildiğini anlattığı kitabı yüzünden Toker, yandaş medyanın hedefinde yer alıyor.

 


Tarih: 11 Haziran, Pazar

Saat: 11:00 – 14:00

Yer: Türk Eğitim Birliği

Adres: 2 Newington Green Road, N1 4RX

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan