latest

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu yağmurda da güzel!

18 Eylül 2023

/ by Bisikletli Gazete

İlk defa tarih öğretmeni Sema Gür tarafından 2013’te İzmir’de organize edilen ve ünü kısa sürede tüm dünyaya yayılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu bu yıl Londra’da dördüncü defa düzenlendi.

 

 

Her yıl Eylül ayının üçüncü pazarında kadınların toplumla etkileşim kurmalarına ve bisikletleriyle kamusal alanlarında görünür olmalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet turu, Londra'da yaklaşık 200 şehirle eş zamanlı olarak 17 Eylül, Pazar günü gerçekleştirildi.

Yağmurlu havaya rağmen Buckingham Palace önünde toplanan kadınlar etrafı karnaval yerine çevirirken etraftaki turistlerin de yoğun ilgisini çektiler. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun Londra etabı bu yıl da Esra Kanat tarafından organize edildi.

Esra Kanat, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun açılış konuşmasında şunları söyledi: “Biz kadınlar ve çocuklar Londra’da belki bisiklet sürme bakımından avantajlı konumdayız. Ancak farklı ülkelerde ve şehirlerde yaşayan kadınlar ve çocuklar maalesef bizim kadar şanslı değiller, biz bu etkinlikte yarattığımız farkındalıkla onların da sesi olmak istiyoruz. Yağmurlu havaya rağmen geldiğiniz ve çocuklarınız da getirdiğiniz için teşekkür ederim.”

Esra Kanat’ın konuşmasının ardından hafif tempoda sürüşle başlayan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Hyde Park boyunca devam etti ve yağmur altında yaklaşık 30 dakikalık bir sürüşle Holland Park yakınında bulunan Yunan Ortodoks Kilisesi'nin önünde sona erdi. Tur sonunda Yunan Ortodoks Kilisesi'nin Süslü Kadınlar Bisiklet Turu katılımcılarına tahsis ettiği bahçe ve salonunda bir araya gelen kadınlar bu günü birlikte eğlenerek kutladılar.

 


Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan