latest

“Düşünce Virüsü” kapalı gişe sahnelendi

06 Ekim 2023

/ by Bisikletli Gazete

Türk oyuncular Mert Değirmendereli, Barış Celiloğlu, Güney Akış ve Feride Morçay’ın da rol aldıkları, Uygur Türklerinin Çin’de maruz kaldıkları kötü muameleleri konu alan “Düşünce Virisü” adlı oyun, 26-30 Eylül tarihleri arasında, Drayton Arms Tiyatrosu’nda kapalı gişe sahnelendi.

                                                           

                                                     


                                   

 Peter Barnett’in kaleme aldığı, Jason Moore’un yönettiği “Düşünce Virüsü” (Thought Virus) adını taşıyan oyun, Çin’de ‘Rehabilitasyon Kampları’na gönderilen 3 milyon Uygur Türkünün maruz kaldığı muameleyi, modellik yapan bir Uygur Türkü olan Erkin’in hikâyesi üzerinden anlatıyor.

Mert Değirmendereli

Hayalini kurduğu modellik işini bulduktan sonra ailesinin yanından ayrılarak Pekin’e taşınan Erkin’in, küçük bir suçlamayla Çin’de hapishaneye düşmesini ve serbest bırakıldıktan sonra yeniden tutuklanarak sözde 'Rehabilitasyon Kampı'na gönderilmesini konu alan Düşünce Virüsü, Çin’de Uygur Türklerinin maruz kaldığı sistematik uygulamaları gözler önüne seriyor.

Erkin’in Pekin’den toplama kampına düştüğü süreçte karşılaştığı insanları, uğradığı ihanetleri ve bu yaşananların ailesi üzerindeki etkisini konu alan Düşünce Virüsü, günümüz Komünist Çin'inde azınlık olarak yaşayan 13 milyon Uygur Türkünün dramını ortaya koyması bakımından sert politik mesajları olan bir yapım.

Güney Akış

Düşünce Virüsü adlı oyunda Erkin rolünü, Mert Değermendereli canlandırırken, Erkin’in annesi rolünde Barış Celiloğlu, arkadaşı Yusuf rolünde ise Güney Akış yer aldı. Ödüllü oyun Heyfever’daki “Monya” rolüyle tanıdığımız Feride Morçay ise bu oyunda hapishane mahkumu ve dansçı rolleriyle sahneye çıktı.


Barış Celiloğlu


Güney Londra’da bulunan Drayton Arms Tiyatrosu’nda sergilendiği 26-30 Eylül tarihlerinde kapalı gişe oynanan Düşünce Virüsü’nün ileriki günlerde yeniden sahnelenmesi planlanıyor. 

Feride Morçay


* Bu haber ilk defa Olay gazetesinde 5 Ekim 2023 tarihinde yayınlanmıştır.

https://olaygazete.co.uk/kultur-sanat/dusunce-virusu-kapali-gise-sahnelendi.html

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan