latest

Zerrin Tekindor tek kişilik oyunu “Toz” ile Londra'da yeniden sahnede

20 Ekim 2023

/ by Bisikletli Gazete

Londra’da yaşayan oyuncu Zerrin Tekindor, büyük ilgi gören tek kişilik oyunu “Toz”u Londra’da yeniden sahneliyor. Toz, 22 Ekim Pazar günü The Shaw Theatre’da seyirciyle buluşuyor.

 


                                                                                                    

 

Oyunculuk performansı nedeniyle 2004, 2010 ve 2014 yıllarında Afife Tiyatro ödülüne layık görülen, geniş kitleler tarafından ise Aşk-ı Memnu dizisindeki “Matmazel” karakteriyle tanınan Zerrin Tekindor, Türkiye’de kapalı gişe oynayan tek kişilik oyunu “Toz”u Londra’da yeniden sahneliyor.

Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazdığı, Zerrin Tekindor’un oğlu Hira Tekindor tarafından yönetilen oyun, 22 Ekim Pazar günü, saat 19:00’da The Shaw Theatre’da seyirciyle buluşacak.

Tekindor’un Handan karakterini canlandırdığı oyunun tanıtım metni ise şu şekilde: “Betonların göğü henüz delmediği zamanlarda büyük şehrin sokaklarında, apartman önlerinde büyüyen bir kız çocuğu. Güzeller güzeli ev kadını anne ile titiz avukat babanın tek kızı. Sokakların da anne babasıyla yaşadığı evin içi gibi huzursuz olduğu zamanlardan geçerek büyüyen, kendi yolunu bulan bir genç kadın... Kafasının ve kalbinin içi seslerle dolu; çok uzaklardan gelen bir melodi, kuşlar, rayların sesi, sevinçli bir hediye paketinin hışırtısı, annesinin, babasının, babaannesinin, halasının sesi… Sonra birden fazla ‘çat’ sesi, farklı zamanlarda, farklı evlerin duvarlarında yankılanan…Karşımıza yetişkin bir kadın olarak çıkan Handan’la tanıştığımızda; o, çocukluğundan bugüne uzanan bir hikâyeye çoktan dalıp gitmiş olacak. Handan’ın ve onun hafızasından çıkıp gelen annesi Feri’nin öyküsü, 1960’lardan bugüne uzanan bir anlatıya yerleşiyor. Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun kaleminden çıkan, çok kişiyle kesişen bu tek kişilik kadın oyunu, Hira Tekindor’un yönetiminde, Zerrin Tekindor’un performansıyla seyirciyle buluşacak.”

 

Oyunun biletini aşağıdaki siteden promosyon kodunu girerek 40 pounda alabilirsiniz.

 

https://www.shaw-theatre.com/whats-on/toz

 

Tarih: 22 Ekim 2023, Pazar

Saat: 19:00

Yer: The Shaw Theatre

Adres: 100-110 Euston Road
London NW1 2AJ

 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan