latest

İngiltere'de hükümet yıllık net göçmen sayısını azaltmak için önlemler almaya hazırlanıyor

06 Aralık 2023

/ by Bisikletli Gazete

İngiltere’de hükümet 2022’de net göçün 745 bin kişiye ulaşması üzerine göçü kısıtlayacak adımlar atmaya hazırlanıyor. Bunlardan biri de sponsor vizesiyle geleceklerin yıllık gelir garantisini 26.200 sterlinden 38.700 sterline yükseltmek olacak.

 


İngiltere hükümeti, seviyelerin rekor seviyeye yükselmesinin ardından net göçte şimdiye kadarki en büyük kesintiyi sağlamak için bazı önlemler almaya hazırlanıyor.

İçişleri Bakanı James Cleverly, “çok yüksek” olduğunu söylediği göçü engellemek için önümüzdeki bahar yürürlüğe girmesi planlanan beş maddelik bir plan açıkladı.

Bu değişikliklerden biri de deniz aşırı ülkelerden çalışma vizesiyle geleceklerin yıllık asgari gelir garantisini 26.200 £ 'dan 38.700 £ 'a yükseltilmesini içeriyor.

Bakan Cleverly’e göre asgari gelir seviyesi geçen yıl yükseltilmiş olsaydı net göçmen sayısı 300 bin kişi daha az olacaktı.

İçişleri Bakanı yaptığı konuşmada İngiltere'ye göçün azalması gerektiğini ve yıllardır sağlık ve bakım vizelerinin istismar edilmesinin de göçün artmasında önemli rol oynadığını söyledi.

Göç konusu, İngiltere’de yaklaşan genel seçimler öncesinde tıpkı Brexit oylamasında olduğu gibi partiler arası çekişmede siyasal tartışmaların odağında yer almaya devam edecek gibi görünüyor. 



Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan