latest

İngiltere hükümeti, Manş denizini geçmeyi düşünen göçmenleri caydırmaları için TikTok fenomenlerine ödeme yapacak

19 Şubat 2024

/ by Bisikletli Gazete

İçişleri Bakanı James Cleverly, İngiltere’nin yasadışı göçü caydırmak için yürüttüğü kampanyaları genişletme kararı aldığını bildirdi. Bu kampanyalar arasında yasadışı göçü caydırmak için TikTok fenomenlerine para ödemek de yer alıyor.

 




İngiltere, son üç yıldır Arnavutluk, Fransa ve Belçika'dan gelen yasadışı göçü engellemek için sosyal medyada ücretli reklam kampanyaları yürütüyor ve oradaki insanları Manş Denizi'ni küçük teknelerle geçmemeye çağırıyor.

İçişleri Bakanlığı; göçmenlik ve pasaport, uyuşturucu, suç, terörle mücadele konusundaki bu kampanyalarını Irak, Mısır ve Vietnam gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye ve Hindistan'a da yaymayı planlıyor.

The Times'ın haberine göre, İçişleri Bakanlığı bu konuda kitleleri etkilemek için rapçi, komedyen, yaşam tarzı blog yazarı, TV kişilikleri ve seyahat yazarlarını profesyonel olarak kullanmayı planlıyor.

İçişleri Bakanlığı, sosyal medya fenomenleri için bir kişiye 5.000 £’u geçmemek koşuluyla, 576.500 £ bütçe ayırmış durumda. Mısır ve Vietnam'daki fenomenler için 15.000 £ ayrılırken, Türkiye, Hindistan ve Irak'taki fenomenlere ise ne kadar ödeneceği henüz belirtilmedi.

İçişleri Bakanlığı'ndan Euronews'e yapılan açıklamada, “İnsan kaçakçıları sık sık sosyal medyayı yalan yaymak ve suç faaliyetlerini teşvik etmek için kullanıyor ve göçmenleri Manş Denizi'ni geçme ve İngiltere'ye yasadışı yollardan gelme konusundaki gerçekler hakkında bilgilendirmek için aynı platformları kullanmamız hayati önem taşıyor” denildi.

İçişleri Bakanlığı'nın son verilerine göre, 2015'ten bu yana 550.000'den fazla kişi küçük teknelerle Manş Denizi'ni geçti.

İçişleri Bakanlığı'nın rakamlarına göre, Birleşik Krallık hükümetinin Arnavutluk'u hedef alan ücretli sosyal medya etkinliği 946.000'den fazla kişiye ulaştı ve web sitesine 231.000 tıklama sağladı.

Kaynak: Euronews 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Tüm hakları saklıdır
Tasarım by Orbay Soydan